Game 7 väntar mellan Dallas och Seattle

Publicerad 2023-05-14

LAS VEGAS. Det blir en Game 7 mellan Dallas och Seattle.

För jodå – utmanarna från nordväst krigade sig till ytterligare en seger hemma i euforiska Climate Pledge Arena i natt.

– Vi har ju redan spelat en Game 7 i det här slutspelet, så vi vet vad vi behöver göra, säger Alex Wennberg till Sportbladet efter 6-3-triumfen.

Följ ämnen
NHL

Det fanns inför nattens sjätte rond en föreställning om att Kraken var nöjda med det de redan ställt till med mot Colorado och Dallas och inte ytterligare en gång skulle orka stå upp mot Texas-stjärnor angelägna om att få döda kvartsfinalserien.

Men ingen hade berättat för spelarna själva, för de samlade sig till bästa insatsen sedan avgörande matchen mot Avalanche och såg med speed, aggressivitet och killer-instinkt i avslutningarna till att knocka favoriterna med 6-3.

– Det var ju vinna eller försvinna, så vi gav verkligen allt och det känns förstås väldigt skönt att vi vann, säger svenske centern Alex Wennberg när vi når honom efteråt.

– Jag tycker framförallt vi verkligen visade karaktär i den här matchen. 

Det unika med Kraken är att de inte har några direkta stjärnor, utan fyra jämnstarka kedjor som bidrar lika mycket – och alltid är det någon ny som kliver fram och dominerar. I natt var det unge finländaren Eeli Tolvanen. Han gjorde själv sitt tredje mål i årets slutspel i början av andra perioden, efter fantastiskt klapp-klapp-spel, och svarade också för två assist.

Nu är frågan: Vem kliver fram när allt står på spel i den avgörande ”do-or-die”-duellen?

– Det som känns bra är att vi redan spelat en Game 7 och vet vad vi behöver göra, konstaterar ”Wenny”, som också assisterade till ett mål och är uppe i sammanlagt sju playoff-poäng.

Det infernaliska Game 7-dramat mellan Stars och Kraken avgörs i Dallas natten till tisdag.

Följ ämnen i artikeln