”Kommer nog fälla någon tår innan”

Danijela Rundqvist tror på känslosam final

Foto: BILDBYRÅN, CAROLINA BYRMO
Danijela Rundqvist
HOCKEY

Djurgården går trots arenaflytten mot publikrekord när laget idag kan säkra ett historiskt SM-guld.

Verksamhetschefen Danijela Rundqvist var med och spelade upp laget i högstaserien och tror på en känslosam lördag.

– Jag kommer nog att fälla några tårar när spelarna går ut på isen, säger hon.

Djurgården har bara funnits i tre år och spelat i högstaligan i två, men redan i dag kan laget ta det historiska första SM-guldet.

Efter krocken med herrallsvenska AIK:s kvalmatch fick Djurgårdens finallag flytta matchen mot HV71 från Hovet till betydligt mindre Stora Mossen.

Trots det går laget nu mot ett nytt publikrekord och under fredagskvällen passerade de förköpta biljetterna 900-strecket i en hall som har en maxgräns på 1300.

”Tror Mossen kommer koka”

Verksamhetschefen Danijela Rundqvist tror att det blir fullt och skillnaden mot serielunken kommer vara påtaglig för laget.

– Jag tror att Mossen kommer att koka, och hoppas att tjejerna får känna publikens stöd. Sen gillar tjejerna Mossens is, den år hård, säger Rundqvist som inte vill se någon liknande krock, där damerna i en högstaliga får flytta på sig, framöver.

– Under hela min karriär har jag gjort det bästa av förutsättningarna och nu har vi roddat och fixat för att tjejerna ska få det. Sedan hoppas jag att prioriteringen ser annorlunda ut till nästa år. Men eventuella skillnader till nästa säsong får vi ta efteråt.

”Det är så mycket känslor”

32-åriga Rundqvist, med flera OS- och VM-medaljer på meritlistan, var själv med och spelade upp Djurgården i högstaligan.

Hon tror att ett två år långt övertag mot HV kommer vara avgörande och erkänner att det blir en känslosam lördag.

– Det kommer att bli jättehäftigt. Jag kommer nog fälla några tårar när spelarna går ut på isen. Det är så mycket känslor. Det är sista matchen för säsongen, vi har funnits i tre år och nu spelar vi SM-finalen.

Ingen risk för guldnerver alltså?

– Tjejerna är ganska coola och kommer göra allt precis som vanligt. Den enda skillnaden är att det kommer att vara ett större publikstöd och det är bara positivt. Jag tror bara att de kommer att bli bättre. Det blir fler mål än sist!


Djurgården vann första mötet med 1–0. Vinner HV71 matchen blir det en tredje och avgörande match om guldet på Hovet under söndagen.

Matchen startar 15.45.