Florida tog femte raka segern – bäst i klubbens historia

NEW YORK. Varning för Floridas pantrar.

I natt sänkte de St. Louis Blues genom att avgöra när fem sekunder återstod i Scottrade Center – och fullbordade därmed, för första gången i klubbens historia, en ”sweep” under en fem matcher lång bortaresa.

– Jag kunde inte vara stoltare över mina spelare. De förtjänar att fira den här segern, säger coachen Tom Rowe efter 2–1-segern 

De plågades av långvariga skador på viktiga pjäser, tvingades igenom ett uppslitande coach-byte och underpresterade rent allmänt mellan varven.

Därför blev den inledande halvan av Florida Panthers säsong inte  alls vad expertisen hade trott. 

Men efter nyår har de blivit bättre och bättre – för att blomma ut på verkligt allvar under den ”roadtrip” som avslutades i St. Louis i natt. 

De har spelat fem matcher och – för första gången i klubbens historia – vunnit samtliga.

Och det är inte vilka lag som helst de slagit under sin historiska ”sweep” heller. Först slog de Nashville, sedan samtliga de tre Kalifornien-lagen – LA, Anaheim och San Jose – och så pånyttfödda Blues i natt då.

– Jag kunde inte vara stoltare över mina spelare och vet att hela klubbledningen känner likadant, säger coachen Tom Rowe till Panthers hemsida.

”Förtjänar att fira”

– De har jobbat fantastiskt hårt för att nå hit och spelar väldigt bra just nu.

Mot Blues blev det dramatiskt. Jonathan Marchessault gjorde 1–0 i mitten av första perioden och den ledningen stod sig sedan till början av tredje, då Kyle Brodziak kvitterade. Övertid såg till slut ut att vänta, men när bara fem sekunder återstod prickade Vincent Trocheck in avgörandet  

– Man brukar ju tala om att man inte ska dra för höga växlar på enstaka segrar, men det struntar vi i nu. Den här segern förtjänar killarna att fira, konstaterar Rowe. 

I Arizona-öknen skrällde avhängda Coyotes genom att slå ett tidvis något håglöst Anaheim med 3–2.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN