Fick jubla – efter fansens hyllning

Av: Jon Lundström

Publicerad:
Uppdaterad:

Oscar Möller var tillbaka i Skellefteå Kraft Arena.

Då tog Skellefteå en blytung seger – efter stor show från poängligaledaren Joakim Lindström.

– Ett stort lyft för oss. Det var oerhört kul att se Oscar i träning igen, säger Skellefteåforwarden efter att ha varit delaktig i lagets samtliga tre mål.

1 av 2 | Foto: C MORE
Oscar Möller var på plats i Skellefteå Kraft Arena.

Joakim Lindström fortsätter att dominera. 

33-åringen vann SHL:s poängliga säsongen 2010/2011 – och med tre omgångar kvar av grundserien 2016/2017 ser han ut att göra det igen.

Den NHL- och KHL-meriterade forwarden stod för tre nya poäng i segermatchen mot Linköping. 

Efter 49 omgångar leder Lindström poängligan på 52 poäng, tre poäng före Linköpingsforwarden Broc Little, som ”bara” fick med sig en assist i det heta toppmötet.

– Det var en viktig match för oss att komma på rätt spår igen, det tror jag alla kände, säger Joakim Lindström.

”Jättekul att se honom igen”

Efter två raka förluster, 0–3 mot Färjestad och 2–5 mot HV71, berättade Lindström att Oscar Möllers närvaro inspirerat hela laget.

Möller tog timeout från hockeyn på obestämd tid sedan det blivit känt att hans fru, Charlotte, drabbats av en hjärntumör.

Efter en lyckad operation och med nästan två månaders frånvaro var Skellefteåstjärnan tillbaka i träning under torsdagsförmiddagen. På kvällen fanns han på plats i Skellefteå Kraft Arena, där han tillsammans med sin son och dotter möttes av stort jubel. På jumbotronen fick laget och publiken se honom vinka från läktarplats.

– Det var jättekul att se honom igen. Det är ett stort lyft för oss, det känner alla. Det kändes redan på träningen i morse att det var många som lyfte sig, säger Lindström.

”Inget är bestämt”

Tillsammans med kedjekamraterna Pär Lindholm och Bud Holloway har Lindström hittat fin kemi. Trion har tillsammans skrapat ihop 93 poäng.

Får ni fortsatt förtroende med Möller tillbaka i laget?

– Det får tränarna bestämma, och vad jag vet är inget bestämt ännu. Det funkade fint med Oscar tidigare och har funkat fint med Bud. Vi får se. Med Oscar får vi ytterligare ett hot framåt, det är det viktigaste, säger Lindström.

Publicerad:

LÄS VIDARE