”Vi är ett allsvenskt lag som möter en segrare”

HOCKEY

Det blir ett glödhett Daladerby mellan Leksand och Mora i kvalet.

Leksands tränare Per-Erik Johnsson är spänd på mötet.

– Går det till sju matcher kommer några vara ovänner..., säger han.

Ett klassikermöte mellan Leksand och Brynäs avslutade årets grundserie för lagen.

Samtidigt som 5578 personer fick se bortalaget vinna med 2–1 tog Mora sin tredje raka seger mot Bik Karlskoga i den allsvenska finalen. Därmed stod det klart att det blir ett Daladerby i SHL-kvalet.

”Tråkigt att någon blir ledsen”

Leksandstränaren tror att det kommer att bli häftigt.

– Det är roligt för folk att få den här uppgörelsen, sedan är det tråkigt att någon är ledsen när det är slut. Jag hoppas att det inte blir jag eller Leksand. Men vi möter en motståndare med vind i seglen, de har gått som tåget och slagit ut Karlskoga med 3–0. Det inger respekt.

Vem är favorit?

– Finns det någon tror du? För det första är vi inget SHL-lag längre, vi är ett allsvenskt lag som möter en segrare. En seriesegrare och en finalsegrare. Det innebär att det är ganska jämt.

Hur viktigt är det för Leksand att klara kvalet?

– Det är viktigt, men det finns en bra grund att stå på även om det skulle spricka och jag tänker att det inte finns anledning att tänka på det.

”Undantagstillstånd?”

Mötet blir en jättehändelse lokalt i Dalarnas Tidning skriker en rubrik: ”Undantagstillstånd råder. Surra tillhörigheterna och bomma igen dörrar och fönster”.

”Perra” tror visserligen att spelarna kan bli ovänner om blir tätt och går till sju matcher. Men sen är han rätt sansad.

– Vad sa du att det stod? Undantagstillstånd brukar det ju vara när det är oroligt, med krig. Det här är ju ishockey. Men jag är värmlänning, det kanske är så här det vet jag inte. Jag vet bara att det ska bli roligt att gå in i det här kvalet.

ARTIKELN HANDLAR OM