Lias Andersson: ”Fått några av mina bästa polare att heja på HV”

HOCKEY

JÖNKÖPING. Nästan alla Lias Anderssons kompisar håller på Frölunda och pappa Niklas är en ikon i klubben.

Därför var det extra skönt för 18-åringen att HV71 på säsongens fjärde försök vann mot göteborgarna.

– Jag har fått några av mina bästa polare att börja heja på HV71, och försöker få över så många jag kan, säger HV-talangen.

Foto: STEFAN PERSSON, BILDBYRÅN

HV71 förlorade de tre första matcherna mot Frölunda den här säsongen, men i fjärde mötet såg det ut att bli tre poäng. Med 36 sekunder kvar kunde dock göteborgarna kvittera, men i förlängningen avgjorde HV71:s Simon Önerud.

– Det känns mer som att vi förlorar en poäng än att vi tar två. Vi jagar ikapp en poäng på Frölunda, men det kunde ha varit tre poäng. Det är lite surt, säger HV-centern Lias Andersson, 18.

Hans pappa Niklas har gjort mest poäng genom tiderna i Frölunda, och 18-åringen erkänner att det fortfarande är speciellt att möta dem.

– Ja, det är det. Jag har varit på alla deras matcher i nästan tio år. Klart det är speciellt, men kul.

”Det är gött”

Många polare håller på Frölunda gissar jag?

– Nästan alla mina polare håller på Frölunda, men jag har fått några av mina bästa polare att börja heja på HV71 nu. Det är gött. Jag försöker få över så många jag kan, säger han.

Det är nu du upptäcker vilka som är dina riktiga vänner.

– Ja, exakt. Men skulle vi mötas i en finalserie skulle de nog hålla på HV allihop. Fast det är nog för att de får hänga med på guldfesten om vi vinner, säger Andersson och skrattar.

HV71 ligger nu trea i tabellen med tre poäng upp till tvåan Frölunda, och ner till Brynäs på sjätteplatsen skiljer tre poäng, men HV71 har en match mer spelad.

– Nu när det drar ihop sig gäller det att hålla undan för lagen bakom och försöka ta ikapp på de framför. Det är bara full fart och jaga den där andraplatsen, säger Lias Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM