Hockey-VM 2021

”Alla vill vinna guld naturligtvis”

Av: 

Fredrik Andersson

HOCKEY

På fredag är det premiär.

På lördag kliver Tre Kronor in i VM.

– Vi har både spets och bredd åt alla håll, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

Danmark står för premiärmotståndet när Tre Kronor på söndag spelar sin första match i VM i Riga. För Johan Garpenlöv blir det första VM-matchen som förbundskapten för Tre Kronor.

– Det känns naturligtvis jättekul, det känns som att vi har allt under kontroll, det är en bra spelartrupp. Jag tycker att vi både har spets och bredd åt alla håll, men vi vet att det kommer bli ett tufft VM, med många matcher på få dagar, saker och ting kommer att hända, säger han på tisdagens presskonferens.

– Det är många bra lag (i gruppen), vi kommer börja med det första motståndet, sedan tar vi match för match och därefter får vi se vilken position vi har när vi har spelat de här sju gruppspelsmatcherna. Men vi börjar få struktur på laget, vilka som ska spela tillsammans, vilka roller spelarna har och så vidare.

Garpenlöv fortsätter:

– När man pratar om Tre Kronor och att få tid att öva på saker brukar det sällan vara tid, man brukar pressa in det mesta på få träningar – och vi är på god väg. Det kommer bli en process under resans gång, vad som fungerar och vad som inte fungerar.

”Match för match”

Regerande världsmästare? Det är Finland, som vann 2019. I fjol blev VM inställt på grund av pandemin.

– Vi har som målsättning att spela om medaljerna. När man väl är där så vill vi alla vinna guld naturligtvis, men vi vet samtidigt att det är en tuff resa fram och vi ska ta oss till den där kvartsfinalen till att börja med, sedan får vi ta det match för match därifrån, säger Garpenlöv.

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: ”Ett VM som kommer att domineras av KHL”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockey-VM 2021

Ishockey-VM

Tre Kronor

Ishockey

Johan Garpenlöv