Södertälje SK

Södertälje rensar – fyra kan dumpas

”Inget nytt eller unikt”

Av: 

Andreas Käck

Hans Abrahamsson

Evan Bouchard och Samuel Fagemo.
Evan Bouchard och Samuel Fagemo.

HOCKEY

De har förstärkt med flera NHL-spelare.

Nu vill SSK rensa i truppen.

Fyra spelare ska bort, enligt uppgifter till Sportbladet.

– Alla kan inte få speltid, säger sportchef Mikael Samuelsson.

Södertälje har spänt bågen inför den hockeyallsvenska säsongen och lånat in fyra (!) NHL-spelare: Axel Andersson, Samuel Fagemo, Lukas Vejdemo och Edmonton Oilers jättetalang Evan Bouchard (vald som tia totalt i draften 2018).

Men ska något in, så ska också något ut.

Enligt Sportbladets uppgifter planerar nu SSK att göra sig av med fyra spelare. Det handlar om backarna Sebastian Walfridsson, 21, och Carl Wäng, 19, samt två forwards i Sebastian Höglund, 27, och Carl Becker, 24.

”Inte rättvist”

Sportchef Mikael Samuelsson nämner inga namn, men säger att:

– Vi har bara en viss istid som ska fördelas och det är inte rättvist mot vare sig förening eller spelare själva om de inte får spela hockey. Då är det bättre för alla parter att hitta en ny situation. Det är inget nytt eller unikt för SSK, utan så fungerar den här världen, säger Samuelsson.

Kan ta in målvakt

I veckan kom beskedet att målvakten Fredrik Bergvik blir borta i flera veckor. Samuelsson säger att man överväger att värva in en ersättare. Två tänkbara alternativ uppges vara Anton Forsberg och Adam Werner.

– Vi har ärligt talat inte landat i huruvida vi ska ersätta Bergvik. Han blir borta en stund, ja, men vi har bra juniormålvakter som kan täcka upp. Mike Sjöberg har verkligen visat framfötterna. Vi får se vad som händer med de här bitarna, säger SSK:s sportchef.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Södertälje SK

LÄS VIDARE

Hockeyallsvenskan begränsar NHL-lånen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Södertälje SK

Hockeyallsvenskan

Ishockey