Södertälje rensar – fyra kan dumpas

”Inget nytt eller unikt”

Evan Bouchard och Samuel Fagemo.
Evan Bouchard och Samuel Fagemo.

De har förstärkt med flera NHL-spelare.

Nu vill SSK rensa i truppen.

Fyra spelare ska bort, enligt uppgifter till Sportbladet.

– Alla kan inte få speltid, säger sportchef Mikael Samuelsson.

Södertälje har spänt bågen inför den hockeyallsvenska säsongen och lånat in fyra (!) NHL-spelare: Axel Andersson, Samuel Fagemo, Lukas Vejdemo och Edmonton Oilers jättetalang Evan Bouchard (vald som tia totalt i draften 2018).

Men ska något in, så ska också något ut.

Enligt Sportbladets uppgifter planerar nu SSK att göra sig av med fyra spelare. Det handlar om backarna Sebastian Walfridsson, 21, och Carl Wäng, 19, samt två forwards i Sebastian Höglund, 27, och Carl Becker, 24.

”Inte rättvist”

Sportchef Mikael Samuelsson nämner inga namn, men säger att:

– Vi har bara en viss istid som ska fördelas och det är inte rättvist mot vare sig förening eller spelare själva om de inte får spela hockey. Då är det bättre för alla parter att hitta en ny situation. Det är inget nytt eller unikt för SSK, utan så fungerar den här världen, säger Samuelsson.

Kan ta in målvakt

I veckan kom beskedet att målvakten Fredrik Bergvik blir borta i flera veckor. Samuelsson säger att man överväger att värva in en ersättare. Två tänkbara alternativ uppges vara Anton Forsberg och Adam Werner.

– Vi har ärligt talat inte landat i huruvida vi ska ersätta Bergvik. Han blir borta en stund, ja, men vi har bra juniormålvakter som kan täcka upp. Mike Sjöberg har verkligen visat framfötterna. Vi får se vad som händer med de här bitarna, säger SSK:s sportchef.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!