Linus Videll klar för Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Ett nytt Djurgården tar form.

I dag offentliggjorde klubben värvningen av Linus Videll, 35. Den AIK-meriterade forwarden återvänder till SHL efter tio år i KHL.

– Jag vill vara en ledare i laget, både på och av isen, säger huvudpersonen, om att komma hem.

Linus Videll.
Foto: JUSSI ESKOLA / BILDBYRÅN
Linus Videll.

Linus Videll började sin hockeykarriär i Djurgårdsdress men spelade sedan juniorhockey i AIK innan det stora genombrottet kom i Södertälje. När han lämnade för KHL 2011 var det däremot ett AIK-kontrakt han bröt.

Men nu återvänder Videll alltså efter tio år i åtta olika KHL-klubbar till SHL och Djurgården.

– Vi är mycket glada över att Linus valt att flytta hem till Stockholm och Djurgården trots erbjudande om fortsatt KHL-spel. Linus har under de senaste åtta åren varit en toppspelare i KHL och har under de senaste tre säsongerna gjort sina kanske starkaste prestationer hittills i sin karriär, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

”Min bästa klass i karriären”

Videll har alltså storpresterat i KHL, till exempel med 48 poäng för Dinamo Riga under säsongen 2018/2019. Att de tre senaste åren är de starkaste i hans karriär, håller han själv med om. Det gör det extra kul att komma hem och visa upp vad han går för.

– Det är kul att komma hit när jag ändå presterar fortfarande, jag tycker att jag håller bra klass, eller min bästa klass i karriären fortfarande och då är det roligt att komma hem och visa det, säger han.

Att det var AIK han representerade senast han spelade på svensk is, är inget som han har funderat så mycket på.

– Det är så längesen, och det var så kort tid jag var där, menar han.

Men vad han vill åstadkomma i Djurgården har 35-åringen funderat på desto mer. Efter en kort period av anpassning till laget, hoppas han kunna leverera på en hög nivå.

– Jag vill bidra med poäng och hjälpa till att vinna matcher. Jag vill vara med och kämpa för att vinna SM-guld, säger han.

Kontraktet Linus Videll kritat på stäcker sig till 2023.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!