Victor Hedman bakom ny seger för Tampa Bay: ”Så vi vill spela”

Publicerad 2021-06-18

UNIONDALE/LONG ISLAND. Nej, de våldsamt högljudda vettvillingarna på Coliseums läktare skrämde inte Tampa Bay Lightning.

Regerande mästarna gjorde en i det närmaste perfekt bortamatch på Long Island i natt och vann med 2-1.

– Det var bara roligt med så hög stämning, säger Victor Hedman till Sportbladet.

Det var ju mycket palaver om det innan semifinalen mellan Tampa och New York Islanders startade:

Hur kommer mästarna hantera det enorma, genuint fientliga trycket i de största matcher som spelats i beryktade ladan Nassau Coliseum på nästan fyra decennier?

Svaret har just levererats:

Det berörde dem inte alls.

– Nej, vi är ändå vana, säger Victor Hedman när vi talar med honom efteråt.

– Om något var det roligt med hög stämning. Det känns speciellt att få spela slutspelsmatcher i en arena med sådan historia, vi har aldrig gjort det i Coliseum tidigare och fick själva energi av trycket.

Victor Hedman.

Hedman med ny assist

Ja, Lightning stod för en närmast klinisk match i det öronbedövande larmet, spelade lugnt och behärskat och såg liksom i flera av matcherna i serien mot Carolina till att de defensiva virtuoserna på motsatt planhalva fick smaka egen medicin. Mycket lite utrymme fanns tillgängligt – och ingen tid.

När Cal Clutterbuck efter en massiv press 17 minuter in i mittperioden lyckades kvittera Yanni Gourdes ledningsmål såg det visserligen ut som att Islanders skulle kunna ta sig in, och rentav ta över, fajten men i ett powerplay tjugo sekunder före pausen såg Brayden Point till att ge gästerna ny ledning – på ny assist från just Victor, varmed han återigen rycker i toppen av backarnas poängliga – och sedan var det slut på det roliga för hemmalaget och dess rytande fans. I tredje perioden gav Tampa inte bort en millimeter.

– Jag tycker vi var väldigt bra i första också, vi hade kunnat göra ytterligare några mål då, fortsätter ”Vigge”.

– Andra kändes inte lika lyckad, men i tredje såg vi verkligen till att hålla dem på utsidan. Som mot Carolina? Ja, det kan man nog säga. Det är så vi vill spela.

För Tampa innebär segern 2-1-ledning i serien – och vinner de igen natten till söndag skaffar de sig slagläge inför femte matchen i Tampa till veckan.

– Det ska vi absolut försöka göra, det är målsättningen, konstaterar backstjärnan Hedman.