Nylanders poängfest mot eviga rivalen

NEW YORK. William Nylander inledde NHL-säsongen med en rivstart i natt.

Han stod för två mål och en assist i Torontos öppningsseger mot Montreal – säkrad på övertid.

– Vår kedja jobbade hårt och det gav resultat, säger han efter 5-4-segern.

Gång på gång har det upprepats att det under en så kort säsong som den som började i Nordamerika i natt är extremt viktigt att vara på tårna redan från start – och det rådet hade William Nylander uppenbarligen lyssnat på.

Han var förträfflig i Maple Leafs öppningsmatch mot eviga rivalen Montreal Canadiens, prickade in två fina mål och stod också för assisten till en balja signerad nye lagkamraten Jimmy Vesey.

– På det första målet gjorde mina kedjekamrater ett lysande jobb vid kassen så att Carey Price inte kunde se mitt skott. På det andra väntade jag länge på att hitta en passning att slå men det slutade med att jag bara drog pucken på mål, berättar ”Lill-Nyllet” för nhl.com:s utsände.

”Hur kul som helst”

– Vår kedja jobbade hårt och det gav resultat. Vi fick inte så många chanser, men krigade på ändå.

Mest uppmärksamhet, före såväl som efter matchen, förärades dock Joe Thornton. Efter 15 säsonger i San Jose, och dessförinnan åtta i Boston, skrev ju den ultimate veteranen på för Leafs inför den här säsongen och i natt begick han sin debut i en kedja med superstjärnorna Auston Matthews och Mitch Marner.

– Det var ju hur kul som helst. Jag kan inte vänta på nästa match, säger han.

Montreal var stora delar av öppningskvällen bättre laget på isen, men Leafs krigade sig två gånger tillbaka från underläge och tvingade till slut fram övertid. Och där kunde backen Morgan Reilly efter tre sjövilda minuter trycka in den avgörande 4-3-pucken.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Regerande mästarna Tampa hade inga problem att hitta rätt sorts inställning efter den inledande ceremoni då Stanley Cup-baneret hissades i taket i Amalie Arena.

De följde upp den högtiden med en gedigen insats mot ett blekt Chicago och vann komfortabelt med 5-1.

Conn Smyth-vinnaren Victor Hedman stod för två assist och för en sådan noterades också Adam Boqvist på det tröstmål Dylan Strome gjorde i slutet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!