SHL Svenska hockeyligan

Ny svår skada i Linköping – stjärnan lämnade i smärtor

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

LINKÖPING. Broc Little lämnade matchen med orden ”it’s broken”.

Oron är stor över att frånvarolistan fortsätter att öka hos laget.

Linköping tog ändå sin fjärde seger på de fem senaste matcherna.

Broc Little blev liggande på isen i svåra smärtor efter att ha olyckligt åkt in i sargen.

Till slut kunde forwardsstjärnan åka ut i omklädningsrummet på egen hand. Han tog sig mot nyckelbenet och armen, vände sig om i spelargången och sa ”it’s broken”.

Är något brutet handlar det om frånvaro från spel på två till fyra månader innan benet är läkt. Den amerikanske assisterande kaptenen från Phoenix i Arizona är Linköpings bästa målskytt och poänggörare den här säsongen med 20 poäng (nio mål och elva assist) på 19 matcher.

– Det är aldrig kul att se en spelare åka in med huvudet före i sargen. Man vet aldrig vad som kan hända och vi har sett vad som hänt, det är en toppspelare i ligan. Jag har letat efter honom efter matchen, men han verkar på undersökning och jag ska höra av mig sedan. Det såg inte jättebra ut, vi får hoppas att det är bättre än vi tror, säger lagkamraten Markus Ljungh.

De fem säsongerna som Broc Little har spelat i Linköping har han vunnit den interna skytteligan, med toppar på 53 poäng och 28 mål olika säsonger. Två säsonger har han vunnit hela SHL:s skytteliga.

”Hålla ut”

Linköping har sedan tidigare en lång frånvarolista, dessutom åkte Arvid Costmar och Daniel Ljungman i veckan på läger med Juniorkronorna i JVM. Nästa vecka försvinner därtill trion Jussi Rynnäs, Petteri Nikkilä och Niko Ojamäki till Channel One Cup i Moskva med Finland.

– Fan, allt händer alltså. Det är intressant också att tre spelare ska dra i väg med sitt landslag när vi har match mot Oskarshamn på tisdagen, det är inte optimalt. Läget är en prövning för alla. För sporten, för Sverige, för världen. Vi får försöka göra det bästa för att genomföra den här säsongen, det är en konstig säsong. Det är inte kul att spela utan fans heller, men på något sätt måste vi försöka genomleva det här för att komma ut i en framtid på andra sidan. Vi ska hålla ut, för en dag är det fullsatt på läktarna igen, säger Markus Ljungh.

Dålig underhållning

Det var till stora delar bedrövligt spel den här tisdagskvällen med mycket slarv, kramaktiga situationer och få skott mot mål.

I den första perioden dröjde det till 11.52 innan Linköping hade första skottet mot mål, innan det hade HV71 åtta tama skott mot mål. Ändå slutade skottstatistiken för perioden 8–9.

Till slut blev det mål i matchen när pucken studsade fram till Markus Ljungh som framför mål drog upp pucken i nättaket till 1–0. HV71-försvaret var mycket passivt i den situationen.

Tidigare HV71-spelaren Markus Ljungh gjorde sitt femte mål sedan han kom till Linköping den här säsongen, med 13 assist ligger han tvåa i interna poängligan. Alla fem målen har varit första målet i matcherna.

Dan Pettersson gjorde sitt första mål i SHL på 55 matcher när han ökade på till 2–0. Jonas Gunnarsson var ute på en utflykt från målgården och var inte balans när han var tillbaka.

”Ganska frustrerad”

HV71 saknade bland annat stjärnorna Johannes Kinnvall och Linus Sandin. Dessutom är kvintetten Hugo Alnefelt, Emil Andrae, Zion Nybeck, Oskar Olausson och Jonathan Wikström med Juniorkronorna.

– Jag är ganska frustrerad. Vi hade inte skickligheten att sätta in pucken och spelar krampaktigt, man vinner inte matcher om man gör noll mål, säger huvudcoachen Nicklas Rahm.

Förstärkningarna Ryan Stoa och Markus Svensson har ännu inte varit redo för spel.

Linköping har nu åtta poängs marginal ner till Brynäs på kvalplatsen.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Linköpings HC

Broc Little

HV71

Ishockey