Spelarna på isen – då skjuts matchen upp

Coronautbrott i Almtuna

Publicerad 2020-11-11

Här tvingas spelarna lämnas isen.

Lagen värmde upp på isen.

Då fick Almtuna svar på covid-testen.

13 spelare har, enligt Sportbladets uppgifter, testat positivt och matchen mot Timrå skjuts upp.

Almtuna hade fem spelare borta på grund av sjukdom och skador, men var redo för spel hemma mot Timrå. Klubben kommunicerade ut laguppställningen och allt såg ut att vara som vanligt.

Spelarna fanns till och med på isen och värmde upp. Men bara minuter innan nedsläpp fick Almtuna svar på förmiddagens coronatest.

”Så jäkla tråkigt”

Hela 13 spelare visade upp positiva resultat och matchen mot Timrå skjuts upp.

– Vi testade alla spelare i morse och fick nu beskedet. Så jäkla tråkigt, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson.

Almtuna meddelar på sin hemsida att man nu pausar hela verksamheten. Ingen av de som testade positivt ska ha uppvisat några symtom.

”Ber att ingen fått corona”

Timrå, som var inställda på match, fick vända hem igen.

– Jag räknar med att de som är ansvariga får stå till svars och att det blir någon rättvisa över detta och jag ber att ingen fått corona i vårt lag, säger Timrås lagkapten Jonathan Dahlén till Sundsvalls tidning.

Timråspelarna ville snabbt sätta sig på bussen och åka hem efter beskedet.

– Det känns extremt konstigt. Jag vet inte vad man ska säga... alla är lite småchockade just nu och det känns väldigt, väldigt konstigt, säger Jens Lööke.

Hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman menar att man har tagit rätt beslut under dagen och kvällen.

– Hela situationen blev väldigt olycklig. Efter de protokoll vi ska följa så tog vi rätt beslut i förmiddags om att spela. Det var inga konstigheter. Sen sker det här och det är klart att det var olyckligt. Men lite tur i oturen att vi kunde stoppa det innan matchen började, säger han till Sportbladet.

Pausa ligan?

Flera lag i hockeyallsvenskan har haft coronafall i veckan. AIK har pausat sin verksamhet och även Tingsryd och Väsby har drabbats. I Vita Hästen har man pausat verksamheten då flera i truppen har uppvisat symtom.

När det kommer till att pausa ligan helt så förs inga diskussioner just nu. Men Erik Ryman menar att svensk hockey måste titta på alla möjliga scenarion.

– Vi för inte den diskussionen nu men vi måste följa utvecklingen med svensk hockey. Sen får vi se vad som sägs gällande elitnivå. Nu har vi pausat juniorserierna i alla fall. Men en diskussion om paus för vi inte just nu, säger Ryman.