Modos sköna start på säsongen

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYR N
HOCKEY

Modo har inlett säsongen med ett dubbelmöte med nykomlingen Göteborg HC.

Resultatet: Glödheta nyförvärv och 15–3 i mål.

– Att göra mål har varit vår akilleshäl innan så det är skönt för gruppen, säger Erika Grahm.

Modo har slutat åtta i SDHL-tabellen två år i rad, men i år siktar laget från Örnsköldsvik högre än så.

För första gången har man värvat från Nordamerika och de nya spelarna har levererat direkt.

Gårdagens 7–3-vinst borta mot nykomlingen och jumbotippade Göteborg HC följdes upp med en 8–0-seger mot samma lag under lördagen.

”Är deras grej”

Michela Cava gjorde tre mål och en assist i dag och står totalt på sex gjorda poäng (5+1) medan backen Sidney Morin gjort lika många poäng (1+5).

– Det är jättebra och precis därför de är värvade. Det är lite deras grej att komma in och göra mål och poäng, så kul att de gör det!, säger svenska landslagsspelaren Erika Grahm som själv gjort två mål och två assist.

Grahm tror att Modo har något bra på gång, och att laget efter ett par tyngre år är redo att lyfta i tabellen.

– Vi har kommit åtta två år i rad och det är vi absolut inte nöjda med. Vi är redo för att vara ett topp 4-lag nu. Vi har inte spelat så mycket med varandra än men vi är absolut mer slagkraftiga, säger 26-åringen.

”Suga på karamellen”

Vad säger du om Göteborgs prestation?

– De var bättre än jag förväntade mig. De är duktiga skridskoåkare och gör det svårt för oss. Sedan är det såklart tufft för dem med många snabba mål. Men jag tror absolut att de kommer att knipa lite poäng i år.

Modo avslutar helgens bortaresa med en betydligt tuffare match mot fjolårsfinalisten HV71 under söndagen.

– Det ska bli jättekul. Det kommer nog att bli en tajt match. Nu gäller det att suga på den här karamellen och ladda för en ny utmaning, säger Grahm.


Luleå tog sin tredje seger i helgen när de bortavann mot HV71 med 4–2. Brynäs vann samtidigt sin premiärmatch mot AIK med 2–1 och Leksand tog en storseger mot SDE när de vann bortamötet med hela 7–1.

ARTIKELN HANDLAR OM