Abrahamsson: Onödigt brutalt att vänta så länge

Uppdaterad 2016-12-26 | Publicerad 2016-12-25

Med bara en dag kvar till premiären kom det brutala beskedet.

Packa väskan i stället för att göra sig klar för JVM-turneringen.

Jag kan tycka det är onödigt grymt mot unga spelare. 

Sportbladets Hans Abrahamsson.

Jag vet att alla spelare har varit medvetna om förutsättningarna. Att tre spelare skulle gallras bort från truppen om inga skador uppstod. 

Nu har Sverige en skadefri trupp och då blev det brutala hotet också en realitet för backen Jacob Moverare och forwardsduon John Dahlström och Jonathan Davidsson.

När turneringen spelas på andra sidan Atlanten är det inte bara att flyga in någon ersättare om det blir en skada. Lång resa, liten rink och tidsskillnaden gör det betydligt svårare än om turneringen avgjorts i Europa. Därför valde landslagsledningen att ta ut tre spelare mer än vad som får anmälas.

Givna spelare osäkra?

Ändå känns det väl hårt att vänta in i det sista med att skicka bort unga spelare från det som har varit deras dröm under väldigt många år. Jag misstänker att det har varit frågetecken kring vissa givna spelare, annars borde man tagit det här beslutet direkt efter träningsmatchen mot Ryssland.

Jacob Moverare blev den back som tvingades lämna och det innebär också att 16-årige Rasmus Dahlin blir Sveriges yngste JVM-spelare någonsin. Det ska bli oerhört spännande att följa Frölundabackens framfart under turneringen. 

På backsidan tror jag det stod mellan Moverare och David Bernhardt. 

Forwarden John Dahlström var något av en överraskning när han kom med i truppen. Att han nu tvingas lämna är ingen skräll, även om jag trodde det skulle räcka till en JVM-plats.

Väldigt intressant lag

Jonathan Davidsson hade jag själv bland de tre som skulle tvingas lämna. 

Djurgårdsforwarden tror jag föll på att det redan finns så många offensiva spelare i truppen. Det fanns helt enkelt inte någon offensiv roll kvar för Djurgårdsforwarden.

Åtminstone tyckte inte förbundskapten Tomas Montén det.

Nu återstår de 23 spelare som ska försöka ordna ett nytt JVM-guld till Sverige. Det är inget snack om att vi på pappret har ett väldigt intressant lag. Nu gäller det att visa det i praktiken också.