Efter turbulensen – supportrarna ställer upp

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
HOCKEY

Det är nattsvart hos Vita Hästen, med anställda som har lämnat och där ekonomin gungar.
Men nu väljer supportrarna att ge en hjälpande hand till sitt kära lag.
–  Har man åsikter tycker jag att man borde ha motivation att faktiskt göra någonting också, säger supportern Joakim Sundgren till NT.

För två säsonger sedan blomstrade hockeyn i Norrköping.
Himmelstalundshallen var välbesökt och Vita Hästen gick hela vägen till ett sista direktkval mot Modo – som nykomling i hockeyallsvenskan.
Nu är läget kaosartat.

FAKTA

Kaoset i Vita Hästen

7 september: Assisterande tränaren, Pär Hellenberg, sparkas plötsligt och oväntat. Mikael Johansson, huvudtränaren, följer Hellenberg och hoppar av sin roll.

25 oktober: Oscar Drugge var ett av nyförvärven som Vita Hästen trodde mycket på. Men han rev sitt avtal och uppgav att han vantrivdes socialt.

27 oktober: Johannes Cakar, key account manager och nyckelfigur på säljavdelningen, avgår.

1 december: Vita Hästens vd, Fredrik Jensen, meddelar att han slutar sitt jobb den 31 januari.

16 december: Fystränaren Robert Lindqvist väljer också att hoppa av och berättade i Norrköpings Tidningar att de ”har olika syn på ledarskapet”.

Skulderna till kronofogden

Föreningen har dragits med stora skulder under säsongens gång. Framförallt till Kronofogden som kräver 47  255 kronor av Vita Hästen, och ytterligare runt 245  000.
Sportbladet har tidigare dessutom avslöjat det ekonomiska kaoset i klubben, där tidigare nyckelpersoner inte har fått sina löner utbetalda.

Fansen hjälper klubben

Nu går supportrarna in och ska försöka rädda klubben från skulderna.

Någorlunda i alla fall.
– Grejen är att det är så många som har åsikter, men har man det tycker jag man borde ha motivation att faktiskt göra någonting också, säger supportern Joakim Sundgren till NT.
Insamlingen går ut på att betala av skulderna hos Kronofogden – så långt det räcker.
– Vi har varit jättetydliga med att allt som kommer in ska i första hand öronmärkas för att betala av på de skulder som finns hos Kronofogden per det datum vi lämnar över pengarna, säger Hästen Fanz ordförande Emil Karlsson.
Klubbens ordförande, Yvonne Anglesjö är överväldigad över supportrarnas hjälp.
– Det här är en ryggsäck som vi behöver bli av med för att kunna komma ner på noll och få en bra förutsättning framåt. Inte minst för nästa säsong, säger hon till 24nt.