NY Rangers bröt ”konstig” förlustsvit

HOCKEY

DETROIT. New York Rangers förbannelse är bruten.

Efter åtta raka hemmaförluster lyckades de slå Philadelphia Flyers hemma på Madison Square Garden i natt.

– Vi spelade väldigt bra i 58 minuter. Sedan höll vi på att ställa till det för oss själva, men redde ut det och det var otroligt viktigt att vi bröt den här konstiga trenden, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet efter 4-3-segern.

Foto: Julie Jacobson / TT / NTB Scanpix

De är klara för Stanley Cup-slutspelet sedan länge, så det vore överdrivet att påstå att Rangers hade panik efter de åtta raka förluster de tvingats utstå inför hemmafansen på Manhattan.

Men det var tydligt att de hemskt gärna ville döda det lilla spöket i natt – i god tid innan slutspelsstarten om en och en halv vecka.

– Ja, vi gjorde en väldigt bra match. I 58 minuter. Sedan höll vi dock på att ställa till det för oss själva, säger Henrik Lundqvist när vi talar med honom efteråt.

Jo, det som var en till synes stabil 4-1-ledning blev inom loppet av mindre än en minut i slutet blott 4-3-dito – och så åkte  Brendan Smith på en utvisning för interference när 45 sekunder återstod.

”Har varit en konstig trend”

Men när Flyers-kaptenen Claude Giroux, i spel sex mot fyra, fick läge att att damma in kvitteringen högg ”Henke” själv till med en tv-plock som fick Garden att explodera i HEN-RIK-ramsor.

– Jag var väldigt frustrerad över att vi hade försatt oss i en sådan situation, men man måste samla sig och trycka bort frustrationen i sådana lägen och det gick ju vägen, kommenterar han.

– Det hade varit jäkligt tungt om vi inte vunnit när vi hade spelat så bra ända fram till de där sista två minuterna.  Men det var också viktigt att få bryta den här, ja , jag vet inte vad jag ska kalla det, men det har ju varit en konstig trend med alla hemmaförluster. 

”Snart börjar allvaret”

Matchen var Lundqvists fjärde sedan han återkom från sin höftskada och han tycker det börjar kännas som det ska nu.

– Det har blivit lite väl mycket mål, men jag känner mig mer och mer komfortabel. Det är bara att jobba på och bli bättre, för snart börjar allvaret.

Han var inte den ende nordbon som utmärkte sig på Garden i natt.

Svenskarna Mika Zibanejad och Oscar Lindberg gjorde varsitt mål och norrmannen Mats Zuccarello, på enastående spelhumör, stod för tre assist.

För Flyers – med tredje-keepern Anthony Stolarz i kassen efter det obehagliga tillbudet med den kollapsande Michal Neuvirth i går natt –  var förlusten extremt tung, för den innebär att de är eliminerade i slutspelsracet.