Stjärnan tillbaka i SHL i kväll

Foto: Mikael Fritzon / TT / / TT NYHETSBYR≈N
Ullström under förra sejouren i HV.
HOCKEY

15 februari blev David Ullström klar för HV71.

Nu är han redo för comeback.

– Jag har inte riktigt fattat det än, jag kan nog räkna med lite gåshud, säger David Ullström till HVTV inför kvällens match mot Brynäs.

Efter sju år utomlands blev det tidigare under månaden klart att David Ullström, 27, är tillbaka i HV71.

– David är en klasspelare som verkligen kan göra skillnad, sa HV-sportchefen Johan Hult då.

Nu är han redo att göra comeback.

I kvällen hemmamatch mot Brynäs är Ullström med i truppen, för först gången sedan guldsäsongen 2010, och han har höga förväntningar på sig själv.

– De är skyhöga, men så är jag som person, jag nöjer mig inte med halvdant. Jag vill ju leverera varje gång jag ställer mig på isen, säger han till HVTV.

Tillbaka efter skada

Ullström har länge dragits med en axelskada som nu är rehabiliterad. Han hoppas kunna bidra med sin erfarenhet både på och utanför isen. Och formen börjar sakta komma tillbaka.

– Det börjar kännas bra, jag börjar hitta lite åkning och sådär på träningarna. Men speltempo och de bitarna, det är klart att det är ett annat steg. Men man måste börja någonstans. Och spela matcher är det enda som gäller, säger Ullström.

”Spelade fantastisk hockey”

Kvällens motstånd Brynäs har han ännu inte full koll på, men gillar det han sett av sitt eget lag.

– Vad jag såg senast spelade vi fantastiskt hockey, så vi vill väl bygga vidare på det. Vad jag förstått så har Brynäs en väldigt bra offensiv så det gäller att vara med. Det blir nog fullt upp, säger han.

Och han ser fram emot att få åka ut i Kinnarps Arena igen.

– Jag har inte riktigt fattat det än tror jag, det blir nog väldigt speciellt när hallen är nedsläckt. Jag kan nog räkna med lite gåshud.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71

Brynäs IF