Carlssons hattrick skickade Rögle till kval

Av: Eric Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Patrik Carlsson frälste Frölunda med ett hattrick – och sköt Rögle till kval. Den 29-årige forwarden är glödhet och har nu gjort fem mål och två assist på de fyra senaste matcherna.

– Det är väl hårt jobb som ligger bakom, säger Patrik Carlsson till C More.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

Patrik Carlssons succéform fortsätter. Inför lördagens hemmamöte med Rögle hade den 29-årige forwarden gjort två mål och två assist på de tre senaste matcherna – och mot Rögle gjorde han Frölundas samtliga mål i 3–1-segern. 

Det tog bara 22 minuter och 24 sekunder innan han hade gjort hattrick. Då svarade hemmafansen med att skandera hans namn. 

– Det är väl hårt jobb som ligger bakom. Vi har hittat varandra bra i kedjan, även om vi är ganska olika känns det som att vi tänker hockey på ett liknande sätt. Vi spelar med fart och tar oss gärna in mot mål, sa Carlsson till C More efter den första perioden. 

Frölunda har haft en tung formkurva, men fick nu sin första trepoängare på ett bra tag. Rögle skapade en hel del vassa målchanser, fast då bjöd målvakten Dan Bakala på flera högkvalitativa räddningar. 

”Det är stort”

Innan den andra perioden var över hann Ludvig Rensfeldt med en reducering, men Rögle kom inte närmare än så. Förlusten innebär att ängelholmarna är klart för kval. 
– Först och främst måste man gilla läget och tycka om att vara i situationen och inte se några problem. Vi har spelat en bra ishockey och det ska vi ta med oss. Vi har en väldigt bra målvakt i (Anders) Lindbäck, det vi ska jobba på är spelet i egen zon, sa Rögles assisterande tränare Patrik Ross till C More efter matchen. 

Patrik Carlsson var visserligen matchens artist, men Frölundas lagkapten Joel Lundqvist hade också en viss huvudroll den här dagen. Inför nedsläpp hyllades han eftersom han har spelat 800 matcher för Frölunda. 

– Det är stort, man är jätteglad och tacksam över att man har fått representera den här klubben så pass länge, sa Lundqvist till C More efter matchen. 

Publicerad: