NHL-lagets hån av Donald Trump

HOCKEY

Donald Trump hävdar att hans presidentinstallation var tidernas mest välbesökta.

Men bevisen för att det är fel blir allt fler och tydligare och i natt passade NHL-laget Dallas Stars på att skicka en rejäl pik åt Vita Huset.

”Publiksiffra: 1,5 miljoner” stod det på klubbens jumbotron.

Det var märkliga scener i natt när Donald Trumps pressekreterare Sean Spicer gick till attack mot pressen för att ha ljugit om publiksiffrorna på Trumps presidentinstallation.

Trots att bildbevis efter bildbevis visar på klart mindre publik än vid Obamas motsvarighet dundrade Trump mot medierna.

– Vi hade ett fält som var helt fullt av människor. Det måste ha varit 1–1,5 miljoner människor. I dag slog jag på tv-nyheterna, och de visade ett tomt fält.

Inte första gången

Ett uttalande som Dallas Stars jumbotronansvarige var snabb att snappa upp till nattens match mot Washington Capitals. När publiksiffran skulle presenteras på jumbotronen så saltade man den en aning.

”Kvällens publiksiffra: 1,5 miljoner”, deklarerade man.

Just Dallas jumbotronansvarige brukar vara snabb på att snappa upp aktuella händelser. Sedan tidigare har man bland annat pikat Justin Bieber genom att lägga upp en bild på hans ”mugshot” när laget mötte Toronto tillsammans med texten: ”Maple Leafs fan”.