Båda får sparken – efter nya fiaskot

Foto: TT
Tim Murray och Dan Bylsma.
HOCKEY

Ännu ett missat slutspel.

Nu agerar Buffalo Sabres och rensar totalt i ledningen.

General managern Tim Murray och huvudtränaren Dan Bylsma får kicken.

Foto: TT
Ryan O’Reilly.

Trots att Jack Eichel kom tillbaka från skada och formligen öste in poäng så missade Buffalo Sabres slutspel för sjätte året i rad.

Efteråt var stjärnan Ryan O’Rielly inte nådig i sin kritik mot egna laget.

– Det är patetiskt. Vi är inte ett speciellt bra hockeylag. Det är så frustrerande att komma till rinken och träna nu. Det finns inget syfte. Jag är trött på att förlora. Det är utmattande och inte roligt. Det suger ut det roliga ur sporten, sa han enligt CBC.

Stjärnan missnöjd

På onsdagen kom också sensationella uppgifter om att lagets supertalang – tidigare nämnde Jack Eichel, 20 – vägrar skriva på ett nytt kontrakt om tränaren Dan Bylsma stannar.

Detta dementerades dock av Eichel själv.

Båda sparkas

Men nu kommer bomben.

Både tränaren Dan Bylsma och general managern Tim Murray sparkas av klubben med omedelbar verkan.

”Efter att ha utvärderat den gångna säsongen och blickat framåt mot vår organisations framtid, så har Kim (Pegula, delägare) och jag bestämt oss för att låta general manager Tim Murray och huvudtränare Dan Bylsma lämna sina uppdrag. Vi vill tacka Tim och Dan för deras hårda arbete som de lagt ner för klubben. Vi önskar dem lycka till. Vi har nu inlett processen att hitta deras ersättare”, säger ägaren Terry Pegula i ett uttalande.

Dan Bylsma har haft en årslön på tre miljoner dollar (motsvarande 27 miljoner kronor) och hade kontrakt fram till säsongen 2019/20.

Buffalo Sabres måste därmed betala stora pengar för att lösa honom från hans kontrakt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Dan Bylsma

NHL

Ishockey