SHL 2016/2017

Officiellt: Mårtensson tillbaka i SHL

Av: 

Billy Hammer

HOCKEY

Det blev som väntat Linköping som lyckades locka hem Tony Mårtensson från Schweiz.

Mårtensson har tidigare spelat för klubben i fem säsonger där han stod för 264 poäng på lika många matcher.

– Det känns kanon. Det har alltid varit en speciell plats för mig så det känns bra att vara tillbaka, säger Mårtensson till klubbens hemsida.

Sedan säsongen tog slut för Tony Mårtensson, 36, med HC Lugano har det ryktats intensivt om en hemkomst till Sverige och vart han i så fall skulle landa. Nu står det klart att det blir Linköping som lyckats signa upp veteranen. Mårtensson har tidigare spelat i Linköping 2004–2008 och säsongen 2009/10.

– Det känns kanon. Det har alltid varit en speciell plats för mig så det känns bra att vara tillbaka. Att återvända är något som jag haft i bakhuvudet hela tiden. Nu på slutet intensifierades kontakten och det blev ett lätt val till slut, säger Mårtensson till klubbens hemsida.

En annan roll i laget

Under sina tidigare sejourer i Linköping växte Mårtensson fram till en klubbikon med sin stora poängproduktion, framförallt tack vare sitt precisa passningsspel. Nu förväntar han sig dock en annorlunda roll i laget.

– Press kommer man säkert att ha. Men nu är jag lite äldre så jag kommer säkert att ha en annan roll också. Jag tror inte de värvar mig som första- eller andracenter så det blir en annan roll med att försöka pusha de yngre grabbarna. Sedan hoppas jag att jag har kvar en del fina passningar, säger han.

”Det största i min karriär”

Under sin tid i Linköping fick Mårtensson vara med om två SM-finaler. Där blev det däremot inte roligare och han har ännu inget SM-guld på sin annars långa meritlista. Det är en av sakerna som driver honom att fortsätta med ishockeyn.

– De där två finalförlusterna svider något enormt. Sedan vet jag att det är svårt att vinna, men det är något jag vill göra innan jag lägger av. Det skulle vara det största i min karriär, säger Mårtensson.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

Leder poängligan – Tony Mårtensson om valet av Almtuna

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2016/2017

SHL Svenska hockeyligan

Tony Mårtensson

Linköpings HC