Sågar laget spel efter första finalseger

avErik Karlsson, Mats Wennerholm

HOCKEY

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. HV71 har kopplat ett guldgrepp efter en 5–2 hemma mot Brynäs.

Men tränaren Johan Lindbom var inte nöjd.

– Ja, jag vet inte vad det var med laget idag. Vi måste spela bättre. Passningsspelet var under all kritik, säger han till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån

HV71 fick en drömstart på finalserien med Brynäs. Redan efter 29 sekunder satte Simon Önerud, ett guldosande, 1–0 inför ett jublande Kinnarps Arena. 2–0 kom knappt tolv minuter senare innan Oskar Lindblom skapade nerv i matchen med ett powerplay-mål precis före pausvisslan.

I andra perioden utökade Mattias Tedenby återigen ledningen för Jönköpingslaget men hemmalaget kunde inte slappna av för det.

Med 11,34 kvar att spela hittade Linus Ölund in med en ny reducering och nerverna spred sig i HV-lägret.

”Bredden vår styrka”

Men HV71 har hyllats just för sin bredd i truppen och som ett bevis på det finns Christoffer Törngren. Han var uppsatt som extraforward som start och hade bara gjort ett enda byte tidigare i matchen när han fick pucken och satte 4–2 – bara 1,16 efter reduceringen. Ett mål som alltså Törngren gjorde efter totalt bara 58 sekunder på isen.

– Det har varit vår styrka att om någon kedja inte är på topp så kliver en annan fram, säger tränaren Johan Lindbom i C More.

Efter det målet orkade inte Brynäs resa sig upp, närmare än ett skott i stolpen kom man inte utan Ted Brithén kunde göra sitt andra mål i matchen i öppen bur.

Men trots 5–2 och ett guldgrepp var Lindbom inte nöjd.

– Vi öppnar bra och får mål i första bytet, men jag är inte nöjd med insatsen i matchen totalt sett, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte vad de beror på, om vi är ringrostiga eller vad det kan vara. Men det såg inte ut som jag vill att det ska göra.

ARTIKELN HANDLAR OM