Johan Lindbom: ”Vi har stor chans att vända det här”

Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

3–2 i matcher till Brynäs, och matchboll hemma på Gavlerinken.

Nu måste HV vinna för att få finalserien till en sjunde avgörande match.

– Det är klart att det är fördel Brynäs eftersom de leder, men vi har stor chans att vända och få till en sjunde match, säger tränaren Johan Lindbom.

I kväll kan Brynäs säkra SM-guldet, efter seger med i Jönköping senast med 2–0.

– Det är små marginaler. Vi gjorde en fruktansvärt bra förstaperiod och skulle ha gjort mål där. Det var en av våra bättre perioder, och vi måste få utdelning där. Brynäs växte och jämnade ut matchen och vi kom inte riktigt nära, säger HV:s tränare Johan Lindbom till Jnytt.

”Inte gjort en bra finalmatch över 60 minuter”

HV71 har tidigare under säsongen haft det svårt på Gavlerinken, men i lördags vann de där med 6–4. Nu måste de göra om bedriften för att sätta käppar i hjulet för Brynäs guldfest.

– Det gäller att fortsätta som vi har gjort och hålla oss till vår linje. När vi gör det är vi riktigt bra. Men under delar av matcherna har vi inte hållit oss till det vi ska. Jag kan hålla med om att vi inte gjort en bra finalmatch sett över 60 minuter, men vi siktar på att göra det nu, säger Lindbom.

Lindbom bekräftar till Jnytt att Martin Thörnberg missar ännu en match på grund av skada, och att det kan bli lite omkastningar i kedjorna.

– Det får vi se i morgon, det är all in som gäller. Vi kommer att köra de som är hetast för dagen. Samtidigt ger kontinuitet en viss trygghet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM