Femte derbyförlusten för Oskarshamn

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:

SHL-nykomlingen Oskarshamn anlände till Kronobergs län, ivrigt längtande efter sin första derbyseger i svensk ishockeys finrum.

Men Växjö tog kommando över matchen och vann Smålandsderbyt med 3–1.

– En match som böljade fram och tillbaka, säger Jonas Engström, ensam i Oskarshamn om att ha vunnit ett Smålandsderby den här säsongen.

Faktumet att Oskarshamns lagkapten vunnit ett Smålandsderby kräver sin förklaring. Jonas Engström inledde säsongen i Växjös tröja och var med om att besegra Oskarshamn tidigt i höstas. Men nu är han tillbaka i sin gamla tröja och har även fått tillbaka lagkaptenens "C" på bröstet.

– Jättekul att få förtroende, med det följer ansvar, säger Jonas Engström som gläds åt att hans lag bjuder upp till kamp om varje SHL-poäng.

– Verkligen, vi tar för oss och ber inte om ursäkt.

Längtar efter derbyseger

I matcherna mot HV71 och Växjö har det dock gått trögt. Nykomlingen har nu spelat fem Smålandsderbyn och supportrarna får fortsätta att längta efter första derbysegern för sitt Oskarshamn.

– Det längtar vi spelare också efter, säger Engström som tyckte det kändes speciellt att återvända till Växjö där han inledde sin säsong.

– Det är klart att det var kul att se grabbarna och alla bekanta ansikten igen.

Oskarshamns största glädjeämne denna afton lär ha varit att backen Oskar Nilsson gjorde comeback efter sin långa skadefrånvaro, tre månader efter att han i samma arena olyckligt flög in i sargen efter en tackling från Brendan Shinnimin.

– Jättekul att Oskar kunde göra comeback, jag vet hur hårt han har kämpat för det, säger Jonas Engström.

Växjös trend pekar uppåt

Ludvig Nilssons ledningsmål för Växjö blev början till avgörandet. Tidigt i den tredje perioden blev Oskarshamns uppförsbacke än mer brant då målvakten Fredrik Petterson-Wentzel gav sig ut på en utflykt bakom eget mål som slutade olyckligt för honom och hans lag. Växjö fick tag på pucken och Richard Gynge gjorde 2–0.

– Där gick luften ur oss lite, säger Jonas Engström.

Växjös lagkapten Erik Josefsson stänkte in hemmalagets tredje mål. Oskarshamns Joakim Thelin reducerade till 1–3, men Växjö vann och har en trend som pekar allt mer uppåt.

– Vi har ett suveränt målvaktsspel och gör bättre prioriteringar ute på isen, jätteskönt att vi tog tre poäng, säger backen Daniel Rahimi.

Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM