Burakovsky sprängde 20-målsvallen

Av: Per Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Andre Burakovsky är hetaste svensken i hela NHL just nu.

Han gjorde mål för tredje gången på de senaste fyra matcherna när Colorado i natt klippte av sin förlustsvit hemma mot New York Islanders – och därmed sprängde skåningen också 20-målsvallen för första gången i karriären.

– Dit har jag väntat länge på att nå så det känns väldigt bra, säger ”Burra” till Sportbladet efter 3-1-segern

Efter tunga förluster mot Washington, LA Kings och Tampa lyckades Colorado alltså äntligen bärga två välbehövliga poäng mot New York Islanders hemma i Pepsi Center.

– Ja, det behövdes. Skönt att vi studsade tillbaka på det här sättet, säger Andre Burakovsky när vi når honom efteråt.

– De kom in lite i matchen i tredje perioden, men i huvudsak kontrollerade vi spelet och såg till att de inte fick skapa särskilt mycket alls.

Som så ofta senaste tiden bidrog ”Burra” själv till segern med ett snyggt mål.  

45 sekunder in i andra perioden fick han en droppass av Nathan MacKinnon mitt i slottet och piskade utan nåd in pucken bakom Semyon Varlamov.

Därmed nådde han noteringen 20 mål för första gången under NHL-karriären.

– Det har varit länge varit förväntningar på mig att jag ska göra 20 och jag har själv velat nå dit, utan att jag egentligen varit nära, så det känns väldigt bra nu, fortsätter han.

– Men jag skjuter också lite mer i år och får fler puckar på mål. Det ger resultat.

Även Gabriel Landeskog styrde in ett mål – sitt sextonde för året – mot Islanders.

▪▪▪

Vancouver Canucks har landat lite hårt efter högtiderna med bröderna Sedin förra veckan.

Den oväntade 1-5-knocken mot Anaheim häromnatten följdes upp med en 3-4-förlust mot Minnesota i natt – efter straffavgörande.

Tyler Toffoli, som canuckerna trejdade till sig från LA i måndags, gjorde inga mål men stod för en assist. Det gjorde Alex Edler också, medan Elias Pettersson satte sin straff.

▪▪▪

Det satt hårt inne mot Edmonton i natt, men jodå – till slut tog ruskigt starka Boston sin fjärde seger och det var återigen skyttekungen David Pastrnak som säkrade två poäng genom att sätta 2-1 på övertid.

▪▪▪

Efter en 4-1-seger borta mot Anaheim är Florida Panthers tillbaka på tredjeplatsen i Atlantic-tabellen – på Torontos bekostnad.

Publicerad:

LÄS VIDARE