Otäck skada för Marcus Ersson i Brynäs

GÄVLE. Djurgården tog sjätte raka segern efter 1–0 mot Brynäs, men den otäcka skadan på Brynäsbacken Marcus Ersson hamnade i fokus. 

Under söndagen bekräftade klubben Sportbladets uppgifter om att Ersson förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Ena ögat är skadat och han kommer opereras under dagen.

Första 20 minuterna var mållös och chansfattig. Periodens största snackis var den otäcka skadan på Brynäsbacken Marcus Ersson.

Han fällde Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson vars skridsko for upp i ansiktet på Ersson, som kraftigt blödande föll till isen och strax efter lämnade matchen och arenan.

– Jag uppfattade inte först vad som hade hänt. Sedan när jag ser att det är en massa blod tror jag först att det är min klubba som har åkt upp. Sedan säger någon att han fått min skridsko i ansiktet och då blev jag givetvis jätterädd. Jag hoppas verkligen att allt har gått bra och att det inte är någon fara, säger Josefson.

Såg du var såret var?

– Nej, jag såg ingenting, jag har lite fobi för sånt och vill inte gärna åka fram och titta heller. Jag kan bara hoppas att allt är bra. Jag fick sagt till mig att det var en skärskada orsakad av min skena. Jag mår dåligt när sånt händer, säger Josefson som fick lite information i periodpausen:

– Jag frågade vår materialare om han hade hört något och då sa han att ögat hade klarat sig och att det var under ögonen. Förhoppningsvis ska det ”bara” vara stygn som krävs. Men jag står bara och spekulerar.

Fördes till Uppsala

Brynäs Magnus Ågren berättade under matchen att Ersson förts till sjukhus.

Sent i går kväll var Ågren sparsam med kommentarer:

– Vi återkommer under morgondagen med mer info när vi har en klar bild.

Du kan inte säga om ögat har klarat sig?

– Jag kan inte säga mer nu.

Enligt Sportbladets källor fördes Ersson först till Gävle sjukhus för att under kvällen föras vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala för specialistvård. Uppgifter som Magnus Ågren bekräftar sent på lördagskvällen:

– Han får hjälp av experter där, men det är inget som är livshotande, det vill jag vara tydlig med. Men jag vill inte gå ut med något mer förrän vi är riktigt säkra på vad det är.

Brynäs har bekräftat under söndagen att ögat skadats och ska opereras under söndagen, och klubben meddelar att de inte kommer uttala sig mer förrän de har mer information.

Marcus Erssons mamma är med sin son på sjukhuset:

– Vi har pratat med båda hans föräldrar och de har fullt stöd allihopa, säger Ågren.

Har du pratat med Marcus?

– Nej, det har jag inte.

Niklas Svedberg höll nollan

Det var Djurgården som gjorde matchen första, och enda, mål nio minuter in i slutperioden. Michael Haga sköt in pucken i powerplay, sedan Sebastian Strandberg stört Samuel Ersson. 

Och trots en stark Brynäsforcering i slutminuterna lyckades Djurgården och Niklas Svedberg hålla nollan. 

Djurgården kom till Gävle med 22 av 24 möjliga poäng sedan årsskiftet. Och stockholmarnas smått hysteriska form håller i sig. Totalt åtta segrar på de nio senaste matcherna gör att man kan ta landslagsuppehåll på fjärde plats i tabellen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!