Malmös målvakt utgick i förlusten mot Djurgården

”Han har en historik och kunde inte spela vidare”

avAnton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö hade tre viktiga forwards tillbaka men det var Djurgårdens offensiv som klickade på Hovet.

Hemmalaget vann med 2–0 i en match där Malmös målvakt Oscar Alsenfelt utgick inför tredje perioden.

– Det var en rejäl smäll mot huvudet, säger Malmös målvaktstränare Henning Sohlberg.

Malmö kom till spel med tre viktiga forwards tillbaka i laget. Max Görtz, Emil Sylvegård och Jesper Jensen var alla tillbaka och ingick i lagets två toppkedjor.

Med trion tillbaka hade bortalaget två ramträffar i första perioden men det var Djurgården som hade det spelmässiga övertaget. Hemmalaget var längre i offensiv zon, skapade lägen och framför allt gjorde man mål.

Axelsson klev fram

Men det dröjde.

Halvvägs in i matchen drog Fredrik Händemark på sig en utvisning. Med Malmös lagkapten i utvisningsbåset klev Dick Axelsson fram. Serverad av Marcus Högström tog han några skär framåt och sköt in 1–0.

Bara två minuter senare fastställde Patrik Berglund slutresultatet till 2–0.

”Rejäl smäll mot huvudet”

Malmö åkte på ett tungt avbräck inför tredje perioden när Oscar Alsenfelt utgick. Alsenfelt fick sig en smäll mot huvudet i slutet av andra perioden när Patrik Berglund bröt in mot mål och kolliderade med målvakten.

Alsenfelt spelade klart perioden men utgick inför tredje.

– Det tar illa på vår målvakt. Han har en historik och kunde inte spela vidare. Jag har inte pratat med honom än. Det har hänt honom en hel del gånger och det är sjukt jäkla tråkigt, säger Malmös tränare Peter Andersson på presskonferensen.

Målmös målvaktstränare Henning Sohlberg hade däremot haft kontakt med Alsenfelt.

– Det var en rejäl smäll mot huvudet och det renderar i smärta. Sen hur illa det är får vi se i morgon, säger han.

”Har ingenstans att ta vägen”

Patrik Berglund om situationen som renderade i två minuters utvisning:

– Det finns väl inget att säga. Jag vet att det är utvisning såklart men jag har ingenstans att ta vägen. Jag bryter in för att göra mål, isen tog slut och vi råkade åka ihop, säger han.

Patrik Berglund var med sitt mål starkt bidragande till lagets sjunde raka hemmaseger. Efteråt fick han beröm av tränaren Robert Ohlsson som ansåg att Berglund har fått upp farten allt mer den senaste tiden.

– Han sa häromdagen att jag såg trött ut så han satte ut mig på vingen i stället så behöver jag inte jobba lika mycket i försvaret. Nej, men de två senaste matcherna har jag haft mer energi. Det är lite lättare på hemmaplan när man inte behöver resa lika mycket, säger Berglund.

Foto: Bildbyrån
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM