Elias Petterssons nya show

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Elias Pettersson går bara inte att stoppa längre.

Han prickade in två mål när Vancouver sänkte San Jose i natt – och fullkomligen regerade isen.

– Hela laget spelar med bra självförtroende just nu, säger han efter 5-2-segern.

Motståndarna känner till honom nu. De vet precis vem Elias Pettersson är. De har scoutat honom grundligt och gör allt de kan för att han inte ska få tid och utrymme.

Men det hjälper inte.

20-åringen från Ånge är helt enkelt för bra.

I San Jose i natt dominerade han isen från början till slut och stänkte in två nya mål.

Det första, inprickat i mitten av första perioden, var ett smärre mästerverk. Elias drev pucken centralt genom neutral zon och i höjd med offensiv blålinje flippade han plötsligt ut den på högersidan. Där fanns ingen, men tydligen förstod han att Brock Boeser skulle dyka upp för själv störtade han mot mål och när radarpartnern, mycket riktigt, jagade ikapp pucken och passade tillbaka stod han beredd och kunde snärta in ett rasande kvickt direktskott – på någots lags halvvolley

”Det var lite tur”

– Om vi spelar baseboll i Sverige? Nej, men jag jag spelade mycket badminton i somras, säger ”EP” med ett flin när han möter media efteråt.

– Jag såg att Boeser kom där ute på kanten och försökte bara få ut pucken från mitten. Sedan fick jag bra träff framför kassen. Det var lite tur.

I ett powerplay i tredje perioden var det dags för säsongens sjätte fullträff också. Då dök han upp vid högra stolpen och tryckte in en retur.

Därmed har fjolårets bäste rookie svarat för mer än en poäng i sju matcher under årets grundserie – och rycker åter i toppen av svenska poängligan.

Men själv är han framförallt glad åt att laget spelar så bra och de facto jagar Edmonton i toppen av Pacific-divisionen.

– Alla i laget spelar med bra självförtroende. Vi jobbar hårt och tar hand om alla smådetaljer, konstaterar han.

Alex Edler stod för en assist mot ett San Jose som nu förlorat så mycket att jumboplatsen i tabellen snart kan vara ett faktum. Frågan är om coachen Pete DeBoer snart gjort sitt.

▪▪▪

Det är nog dags att börja vänja sig vid tanken på att Arizona Coyotes kommer vara med och slåss om playoff-platserna i år.

I natt visade de verkligen klassen genom att nolla Colorado hemma i Gila River Arena.

3-0, skrevs siffrorna till.

▪▪▪

Winnipeg stod för nattens upphämtning. De låg under med 3-1 efter en period i en bortamatch mot Vegas, sedan William Karlsson spelat fram till två hemmamål, men kom ikapp i tredje och sedan avgjorde Kyle Connor på övertid.

▪▪▪

Även i Los Angeles, mellan Kings och Blackhawks, stod det 3-3 efter full tid – och när 17 sekunder återstod av övertidsperioden stänkte Drew Doughty in avgörandet för hemmalaget.

Alex Nylander assisterade till ett av Hawks-målen.

Hemma hos Elias Pettersson:

Publicerad:

LÄS VIDARE