Ishockey

”Kommer inte spela för Örebro om nu någon trodde det”

Av: 

Hans Abrahamsson

Tomas Ros

HOCKEY

Joel Lassinantti uppvaktats av Örebro och flera andra svenska klubbar.

Men nu kommer klart besked om stjärnmålvaktens framtid: 

– Han kommer inte spela för Örebro om nu någon trodde det. Hans klubb i Sverige är Luleå Hockey, säger hans agent Jacob Hedin. 

Efter att under flera säsongen varit en av SHL:s absolut bästa målvakter var Joel Lassinantti, 27, redo för en ny utmaning. Treårskontraktet med Luleå gick ut efter säsongen och publikfavoriten hade, enligt uppgifter, ett avtal klart med KHL-klubben Admiral Vladivostok.

Men bara ett par dagar efter att parterna var överens kom beskedet att Admiral måste dra sig ur KHL på grund av ekonomiska problem sedan den lokala idrottsmyndigheten stoppat sitt stöd till klubben. 

Joel Lassinantti.

Foto: Robert Nyholm/TT / TT NYHETSBYRÅN

En kalldusch för Joel Lassinantti, vars stab fick börja om från noll igen. 

– Jag tänker inte kommentera uppgifterna om att vi skulle ha haft ett avtal med Admiral, säger Jacob Hedin. 

Samtidigt hade Luleå räknat bort Joel Lassinantti, både sportsligt och ekonomiskt. Planen var att köra med rutinerade David Rautio och unge, 17-årige Jesper Wallstedt. 

När avtalet med Admiral sprack och Luleås vd Stefan Enbom samtidigt deklarerade i NSD att klubben skulle få svårt att få in Lassinanttis lön i budgeten klev andra svenska aktörer in på banan.

Siktar på spel i NHL eller KHL

Sportbladets podd Hockeystudion kunde i måndags avslöja att Örebro erbjudit Lassinantti ett guldkantat erbjudande. Relationen mellan Örebro och Luleå, och inte minst Luleås supportrar, har varit iskall under säsongen sedan Örebro först värvade Robin Kovacs och sedan Emil Larsson. 

Men att det skulle bli spel med Örebro, eller någon annan svensk klubb, tar Jacob Hedin död på:

– Jag kommenterar normalt sett inte spekulationer men i detta fallet ska jag göra ett undantag för Joels skull. Han kommer inte spela för Örebro om nu någon trodde det. Hans klubb i Sverige är Luleå Hockey och skulle det inte lösa sig med spel utanför landets gränser så avser vi att försöka hitta en lösning tillsammans med sportcheferna Stefan Nilsson och Ulf Engman. 

Så det är Luleå som gäller om det blir spel i Sverige?

– Jag är övertygad om att vi hittar en lösning med dom ifall det skulle bli så att Joel till slut stannar i SHL. Joel älskar att spela i Luleå och allt som har med klubben att göra. Och klubben har samma känslor för honom så kommer vi dit ska det nog lösa sig.

Kan du bekräfta att Örebro har hört sig för om honom?

– Den frågan får du rikta till Niklas Johansson (Örebros sportchef). 

Vad är Joels ambition?

– Han vill fortfarande helst av allt testa på spel i NHL eller KHL och vi har saker på gång åt honom men inget är klart ännu, säger Hedin. 

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Ishockey

LÄS VIDARE

22 dagarna som förändrade hockeysverige

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan

Luleå HF

David Rautio

Robin Kovacs