OS-center klar för Örebro

avJonathan Nilsson

Foto: TT
Ryan Stoa.

OS-centern Ryan Stoa, 32, är klar för Örebro.

Den 102 kilo tunge amerikanen har skrivit på för ett år.

– En stor och kraftfull center som besitter de egenskaper som vi har letat efter, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

Ryan Stoa spelade OS för USA 2018.

Nu är han klar för Örebro, som bygger nytt inför den kommande SHL-säsongen.

Amerikanen blir klubbens tionde nyförvärv och har de fem senaste säsongerna spelat i KHL. Utöver det har han 40 NHL-matcher i bagaget för Washington Capitals och Colorado Avalanche på meritlistan.

”Ska vara något extra”

Stoa ser fram emot att spela på svensk mark.

– Jag är riktigt laddad över att få komma till Sverige och spela för Örebro. Det här blir ett nytt äventyr för mig och min fru. Det blir första gången för mig i Sverige och jag har hört mycket bra om ligan. Jag har spelat med många svenskar under åren och jag har hört att fansen och stämningen i Örebro ska vara något extra, säger Ryan Stoa till lagets hemsida.

”En stor och kraftfull center”

Kontraktet är skrivet över ett år och den 102 kilo tunge och 193 centimeter långe Stoa kommer att ansluta till laget i början av augusti.

– Jättekul att Ryan väljer att komma till oss. En stor och kraftfull center som besitter de egenskaper som vi har letat efter. Vi får in en kille med massvis av rutin och som är en riktigt bra kille i gruppen, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM