Markström hjälte igen – flera drömräddningar

NEW YORK. Jacob Markström är en av de stora målvaktshjältarna i årets Stanley Cup – och framför sig har han en kull oförskämt begåvade kids som som vägrar ge upp.

Därför kunde Vancouver i natt vända 1-3-underläge till 4-3-seger och har nu otroligt nog matchboll mot regerande mästarna.

– Det är ett rent nöje att spela med det här laget, säger ”Markan”.

Egentligen var det över redan i början av andra perioden.

Tunga, mäktiga, rutinerade St. Louis hade då gått upp i 3-1-ledning och såg ut att ha allting under kontroll.

Men det är något väldigt speciellt med Vancouver Canucks den här sommaren. De har liksom bara fått för sig att de, sin ungdom och brist på erfarenhet till trots, kan tävla med de allra bästa och vägrar ge sig, vad som än händer – och när Jacob Markström började rada upp drömräddningar under andra halvan av matchen tände de till på allvar, vred upp tempot, körde ifrån bluesmännen och vände och vann till slut med 4-3.

– Jag fick göra några räddningar i rätt lägen och det kändes förstås bra, säger ”Markan” till NBC.

– Samtidigt stod killarna för en otrolig insats där ute. Alla bidrog. Ni såg ju själv, Tyler Motte gjorde två mål och Jake Virtanen ett väldigt viktigt. Det är ett rent nöje att spela för det här laget.

Pettersson med två assist

Med segern har Canucks alltså skaffat sig 3-2-ledning i serien och kan till allmän häpnad slå ut regerande Stanley Cup-mästarna i nästa match – natten till lördag.

– Men vi har inte vunnit någonting ännu och måste vara beredda då, fortsätter Markström, som sammanlagt stoppade 36 skott i natt.

– De lär ge precis allt så det kommer att göra ont och bli jobbigt.

Elias Pettersson bidrog med två assist i den femte matchen – och Oskar Sundqvist med en för Blues.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!