Klingberg om dramat: ”Konstiga matcher”

NEW YORK. Efter två förkrossande Game 7-förluster i andra Stanley Cup-rundan tidigare i karriären får Dallas Stars svensk backstjärna John Klingberg äntligen spela konferensfinal.

– Det känns oerhört skönt, säger han till Sportbladet efter den avslutande övertidssegern mot Colorado.

2016 förlorade de det ultimata avgörandet mot St. Louis i andra omgången – och ifjol hände samma sak igen, mot samma lag, då dessutom i andra övertidsperioden.

Så vissa svårigheter hade Dallas Stars rimligen att hålla oron på avstånd när även fredagskvällens Game 7-thriller mot Colorado kulminerade med förlängning. Och desto mer orgiastisk var glädjen när finländske reserven Joel Kiviranta som i en Buster-saga avgjorde med sitt tredje mål för kvällen.

– Ja. det här känns oerhört skönt, det kan jag försäkra, säger John Klingberg när vi talar med honom efter den fullbordade segern.

– Efter de där två Game 7-förlusterna hade det inte varit roligt med en till. Men nu är vi förbi det här hindret och det ska bli väldigt roligt att spela konferensfinal. Fast vi är ju inte klara med detta. Vi njuter av det här en stund. Sedan är det fokus på två serier till.
Serien mot Colorado artade sig till en riktigt vilda västern-duell, fullsprängd av mål och vändningar och egenartade situationer, men till slut kändes det som att Dallas tyngd och större djup fällde avgörandet.

”Ännu bättre självförtroende”

– Det var väldigt många konstiga matcher. De svängde verkligen hela tiden och man har fått lära sig att hålla känslorna under kontroll, både de positiva och negativa, instämmer ”Burger˝, som stod för två första framspelningar under den avgörande matchen.

– Men jag tycker ändå att vi spelat bra långa stunder, inte minst defensivt . Vi vet ju vad vi kan och förhoppningsvis får vi ännu bättre självförtroende av den här segern.

Som alla andra jublar den 28-årige Lerum-sonen åt hjälten Joel Kiviranta sagolika kväll. Den odraftade 24-åringen från Vanda spelade bara elva matcher under NHL:s grundserie och har huvudsakligen varit reserv under äventyret i bubblan i Edmonton – och så går han alltså in och avgör en Game 7 genom att fullborda ett hattrick på övertid.

– Ja, det är ju helt fantastiskt. Otroligt roligt för honom, konstaterar John.

– Men han gjorde överhuvudtaget stor nytta för laget, inte bara för att han satte tre mål. Han var stark runt sargerna, vann många närkamper och täckte skott, trots att han inte är så stor. Det är en riktigt fin hockeyspelare.

Några timmar senare står det klart att Klingberg och hans lagkamrater får gå upp mot Vegas Golden Knights i Stars första konferensfinal sedan 2008.

Första matchen spelas natten till måndag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!