Hyllas för drömmålet: ”Det är otroligt”

Sonny Milano kan redan ha prickat in ett av årets snyggaste mål i NHL.

Stjärnan stod för den otroliga läckerheten till när Columbus besegrade Dallas i natt.

– Det är otroligt. Jag vet inte om någon annan skulle våga sig på det. Att bara kolla på det … Det är ett jäkla mål, säger lagkamraten Alexander Wennberg som också stod för sin första fullträff för säsongen i matchen.

Columbus vann mot Dallas med 3–2. För Texaslaget har Ohiogänget blivit något av en skräckmotståndare, och förlusten var den åttonde i rad mot Columbus.

Alexander Wennberg gjorde sitt första mål för säsongen och var nöjd med insatsen.

– Vi spelar bra hockey och skapar chansen. Vi hade många möjligheter och många skott. Med lite extra (flyt) så kan vi sätta fler mål, säger Wennberg i omklädningsrummet efter matchen.

Columbus har hittills under säsongen haft svårt att förvalta sina chanser, och även mot Dallas fanns en del ögonbrynshöjande misstag.

– Du måste ha tålamod, det är inte lönt att bli frustrerad för att du inte gör mål. Det är en tuff liga och jättebra lag du möter, säger Wennberg.

Milano bjöd på konststycke

Mest uppmärksamhet fick Sonny Milano, efter ett konsttycke till mål som inneleddes med en dragning runt en försvarare, innan han sköt mål med klubban mellan sina ben. För framspelningen stod förre Djurgårdsspelaren Jakob Lilja, som därmed gjorde sitt första NHL-poäng.

– Det är otroligt. Jag vet inte om någon annan skulle våga sig på det. Att bara kolla på det … Det är ett jäkla mål, säger Wennberg och tillägger att han antagligen skulle våga sig på något liknande.

Uddamålsseger blev det även för Washington, som besegrade Toronto på hemmaplan. Toronto, något slitna efter gårdagens hemmamatch och sena flygresa till USA:s huvudstad, tog tidigt kommandot mot Washington och ledde med 2–1 i första periodvilan.

Men under knappt 90 sekunder i andra perioden förändrades allt, när Washington blixtrade in tre mål och gick upp i en 4–2-ledning.

Två poäng av Bäckström

Nicklas Bäckström gjorde ett av dem, säsongens andra, när han dunkade in ett direktskott från vänstra tekningscirkeln. Strax därefter var han inblandad i förarbetet till John Carlsons mål, och noterades för säsongens femte assist.

Det räckte för att svensken skulle utses till en av matchens bästa spelare.

Viss spänning bjöd dock Toronto på, med ett reduceringsmål av John Tavares i tredje perioden, men matchen slutade 4–3 till Washington, som därmed fick säsongens första hemmaseger.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!