Hedman hjälte efter dramatik

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

TAMPA. Mindre än en minut återstod av den sedvanligt griniga matchen mot rivalen Pittsburgh i Amalie Arena.

Då laddade ångermanländske Tampa-stjärnan Victor Hedman stora kanonen på blålinjen och dammade in den avgörande 3-2-pucken – inför ögonen på Sportbladets NHL-resenärer och allt.

– Ja, det var roligt. Jag borde verkligen skjuta oftare, säger ”Vigge” efter segern.

De svenska hockeyfans som följt med Sportbladet till Tampa kunde inte fått en bättre start på sin resa.

Redan i första matchen – mellan Lightning och Pittsburgh Penguins – fick de alltså se en blågul matchhjälte.

Ställningen var 2-2 och speakern hade just meddelat att endast en minut återstod av ordinarie speltid.

Då, i ett sent powerplay, lyckades Steven Stamkos hitta Victor Hedman med en passning på blålinjen – och den 28-årige ångermanlänningen avlossade ett fruktansvärt slagskott.

”Skjuter för lite”

Ögonblicket senare satt den avgörande 3-2-pucken i nätet bakom Penguins-målisen Tristan Jarry.

– Mm, jag fick bra träff där. Men pucken ställde sig också på högkant precis innan jag sköt. Det hjälpte kanske till, säger ”Vigge” när vi träffar honom efteråt.

– Självklart var det roligt att få avgöra, men det är också en påminnelse om att jag verkligen borde skjuta mer. I synnerhet i powerplay. Vi skjuter överhuvudtaget för lite.

Dramat var nu inte slut med Victors mål. Penguins – som hade ledningen med 2-1 när tredje perioden började – kom i en sista push och gjorde sånär mål i slutsekunden. Först efter åtskilliga minuters videogranskning kom domarna fram till att pucken aldrig passerade mållinjen.

– Jag var ganska säker på att det inte skulle dömas mål, fortsätter Hedman.

– Ju längre tid de där granskningarna tar, desto svårare brukar de ha att hitta en vinkel som kan visa att pucken gått in.

Därmed kunde nummer 77 från Ö-vik alltså åka hem som matchhjälte. 

▪▪▪

I Ottawa lyckades Senators ta ännu en liten skrällseger – den här gången mot ett Detroit som efter en fin start på grundserien börjat få svåra problem.

Anders Nilsson var storartad i hemmakassen och stoppade 34 skott – och Jacob De La Rose och Patrik Nemeth hade varsin assist för gästerna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM