Malmös succé – upp på slutspelsplats

Av: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Oscar Alsenfelt bad om ursäkt efter att hans klubba träffat Skellefteås Jimmie Ericsson i ansiktet.
Foto: Robert Granström/TT
Oscar Alsenfelt bad om ursäkt efter att hans klubba träffat Skellefteås Jimmie Ericsson i ansiktet.

SKELLEFTEÅ. Oscar Alsenfelt fortsätter att nolla sin motståndare.

Mot Skellefteå kom säsongens åttonde hållna nolla när han tog alla 42 skott.

– Det är klart att jag är nöjd och stolt, säger Oscar Alsenfelt efter 4–0-segern.

Skellefteå hade däremot två mål inne, men som båda dömdes bort vid ställningen 1–0 till Malmö i den andra perioden. Först var det Pär Lindholm som stod i målgården vid skottögonblicket och på andra målet åkte Linus Lindström ut för interference.

– På det andra målet kan domarna fria eller fälla. Jag tycker att det är en kampsituation och Linus (Lindström) trycker sig in och Malmöspelaren klarar inte av att hålla balansen. Så domarna kan fria eller fälla, men situationen blir väldigt avgörande för hur resten av matchen gestaltar sig. Sedan hade vi en där Pär Lindholm touchar målvakten så det är väl inte så mycket att säga, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson efter matchen.

”Jag är nöjd och stolt”

Malmösegern med 4–0 mot Skellefteå innebär att Oscar Alsenfelt nu har hållit nollan hela åtta gånger den här säsongen. Efter matchen var det en nöjd Malmömålvakt, men som nästan bad om ursäkt för sin insats.

– Det är klart att jag är nöjd och stolt. Men emellanåt känner jag mig nästan lite dum mot Skellefteå för vissa tillfällen har jag inte koll på var jag har pucken. Det känns som jag är i ett sådan flow, och det får man tacka för, säger Oscar Alsenfelt.

Bad om ursäkt gjorde Alsenfelt även till Jimmie Ericsson, som träffades av Malmö-målvaktens klubba rakt i ansiktet i den andra perioden.

Skellefteås lagkapten blödde ymnigt efter smällen – som gav Alsenfelt 2+2 minuters utvisning – men kunde återvända senare i matchen.

Malmö-forwarden Lars Bryggman var efter matchen imponerad av sin målvakt.

– Han är hur grym som helst. Vid flertalet tillfällen så hade jag räknat in mål, men på något mirakulöst sätt hinner han dit och tar puckarna. Helt fenomenal, säger han.

”Öppen för det mesta”

Oscar Alsenfelt lär bli ett hett villebråd efter säsongen för kontraktet med Malmö går ut efter säsongen och han håller dörren öppen.

– Jag är rätt öppen för det mesta. Men självklart har Malmö en stor plats i mitt hjärta då jag kommer ifrån staden och jag trivs riktigt bra här. Men jag har inte något kontrakt och är rätt öppen för det mesta.

Om det kommer något bud från de större ligorna, är du sugen på att hoppa det då?

– Nä, men det är också svårt att säga. För jag kan inte säga att min dröm är att spela på något speciellt ställe. Det ska passa mig, och det ska passa min fru. Sen kan jag inte så mycket om det där för jag har inte varit aktuell för en flytt utomlands innan. Så det ska bli lite intressant att se vad som erbjuds.

Foto: Robert Granström/TT
Alsenfelt.
Publicerad:

LÄS VIDARE