JVM-kaptenen hyllas av Rikard Grönborg

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
HOCKEY

Eriksson Ek uttagen till Sweden Hockey Games

GÖTEBORG. Han var kapten i JVM och får nu chansen i stora Tre Kronor.

Joel Eriksson Ek hyllas av förbundskaptenen Rikard Grönborg.

– Han tog ett fantastiskt ansvar under JVM, nu ska han göra samma sak hos oss, säger han.

Tre Kronor-truppen till Sweden Hockey Games är en ung historia där exempelvis alla åtta backarna är födda under 1990-talet. Yngst av alla i truppen är dock Färjestadspelaren Joel Eriksson Ek, 20.

– Han spelade JVM i vintras och jag tycker att han var den bästa spelaren de hade i det laget. Han tog ett fantastiskt ansvar och man såg att spelarna verkligen tyr sig till honom, säger Rikard Grönborg.

Sen han kom tillbaka till Färjestad så har han snittat näst högst speltid av alla forwards i klubben, och på 13 matcher har han gjort sju poäng (4+3). Grönborg ser 20-åringen som en potentiell storspelare i Tre Kronor redan nu.

– Han är tung att möta, tuff runt målen, han gör backcheckingjobbet hela vägen ut. Och så har han spets också tycker vi, han gör poäng och han gör mål i viktiga matcher. Det gjorde han i JVM och nu ska han göra samma sak i Tre Kronor. 

Eriksson Ek har tidigare spelat fyra landskamper med Tre Kronor. Sverige möter Tjeckien (9 februari), Ryssland (11 februari) och Finland (12 februari). Samtliga matcher spelas i Scandinavium.