”Om jag säger bögjävel skrattar man bort det”

Malmö-forwarden Marcus Sylvegård stängs av i två matcher för att ha skrikit en sexistisk kommentar mot en Djurgårdenspelare.

Och Redhawks är kritiska till avstängningen.

– Man kan fråga sig var gränsen går och vad som är kränkande. Om jag säger ”bögjävel” till dig på isen, då skrattar man ju bort det. Det sägs mycket värre saker som domaren inte reagerar på, säger sportchefen Patrik Sylvegård till SVT.

Redan i går rasade Malmö Redhawks mot matchstraffet på forwarden Marcus Sylvegård.

”Ett helt orimligt matchstraff för Marcus Sylvegård”, skrev Redhawks på sitt Twitter-konto.

Efteråt avslöjades dock anledningen.

Domaren Morgan Johansson berättade att det rörde sig om en olämplig kommentar och i dag kom beskedet att 19-åringen stängs av i två matcher.

”Efter en situation mellan Malmös 29 Marcus Sylvegård och Djurgårdens 55 Alexander Urbom samt 40 Jacob Josefson skriker 29 Sylvegård i riktning mot någon av Djurgårdsspelarna ”din jävla horunge”. Situationen inträffade efter 3.48 i tredje perioden vid en målvaktsblockering”, står att läsa i anmälan.

Patrik Sylvegård.
Patrik Sylvegård.

”Då skrattar man bort det”

Och nu uttalar sig Redhawks om avstängningen.

Patrik Sylvegård, Malmös sportchef och Marcus pappa, är kritisk till avstängningen.

– Som vanligt hör domaren bara det ena och det är otur för Marcus. Det var långt ifrån våra värderingar, men samtidigt ganska vanliga ord som sker på banan, säger Patrik Sylvegård till SVT.

Sportchefen berättar att sonen ställt sig upp och bett om ursäkt till laget, men menar att forwarden var på väg bort från situationen när en spelare i Djurgården först skrek något sexistiskt åt honom.

– Det var såhär: Spelaren i Djurgården sade något i stil med ”Vad fan håller du på med din långhåriga bögjävel” och då svarade Marcus ”Håll käften din horunge”, säger Patrik Sylvegård, innan han fått veta domen, och fortsätter:

– Man kan fråga sig var gränsen går och vad som är kränkande. Om jag säger ”bögjävel” till dig på isen, då skrattar man ju bort det. Det sägs mycket värre saker som domaren inte reagerar på. Och man kan säga mindre vulgära saker som kanske är mycket mer kränkande för en människa.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!