Sviterna höll i Läkerol Arena

HOCKEY

Brynäs fortsätter vinna - Mora fortsätter förlora

Två sviter förlängdes i Läkerol Arena.

Brynäs positiva – fem raka segrar nu.

Moras negativa – fem raka utan seger nu.

Och nu, efter 3–1 till Brynäs, doftar det kvalserien om

laget från Dalarna.

Brynäs har efter landslagsuppehållet i december vunnit sju och bara förlorat två matcher och de 21 poängen har gett fart och självförtroende.

– Det här var en sån där match där man kan trilla dit bara för att det gått bra ett tag, sade tränaren Leif Boork. Lite grann var det också så. Vi gick fram till 2–0, men då blev det fart på Mora.

Brynäs kunde dock ha punkterat matchen mycket tidigare. 1–0 kom redan efter 6,38 genom Tommy Sjödin, och strax därefter fick Brynäs chansen på en straff men Mathias Månsson missade.

Ett pressat och stressat Mora fortsatte att dra på sig utvisningar, och det resulterade flera numerära överlägen för Brynäs. Bland annat spelade man fem mot tre i drygt en minut i slutet av den första perioden.

Saknade aggressiviteten

– Synd att vi inte utnyttjade det. Vi saknade den där aggressiviteten framför mål som krävs, tyckte Boork.

I stället gled initiativet över till Mora, som först reducerade efter ett mycket prydligt powerplay där backen Miroslav Blatak stänkte in ett skott på passning från Pavel Brendl efter drygt nio minuters spel.

Ytterligare Brynäsutvisningar gav fler chanser för Mora, men då klev hemmamålvakten Robert Kristan fram med en rad viktiga räddningar. Både Mikael Simons och framför allt Ivan Huml hade bra lägen, men Kristan fortsatte sin serie av bra insatser i Brynäsmålet.

– Det är sånt här som skiljer oss från topplagen, och gör att vi ligger där vi ligger, sade Moratränaren Harri Ridell. Vi gjorde en riktigt bra bortamatch, var nära poäng – men det blev ändå ingenting.

Elitseriens målkung Pavel Brendl hade två bra lägen i den sista perioden, men sköt i det ena utanför och i det andra svepte Kristan till med plockhandsken.

Andreas Dackell kunde i stället avsluta ytterligare en kväll med bra arbete i numerärt underläge med att lyfta in 3–1-pucken i övergiven Morakasse.

Gnällde på domaren

Ett kliv uppåt för Brynäs, där Kristan, Johannes Salmonsson, Dackell och Molin tillhörde de främsta men fortsatt parkering i kvalstrecksläge för Mora, vars tränare suckade över tabelläget och att motståndarna finns överallt.

– Det känns som om att vi har domarna emot oss i elitserien. Vi har stora, tunga spelare och de använde kroppen. Och det måste ju vara tillåtet att tacklas. Det gjorde Eric Beaudoin på Bäckström men han åkte ut. Den utvisningen med fyra minuter kvar var mycket tung, tyckte Rindell.

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM