Dum-skallen

HOCKEY

Tuokkos finsk-danska skalle sänkte – Mora

12.59 i in i den andra perioden small det.

Moras hårding Marco Tuokko hamnade i ett mindre gruff med Djurgårdens Timmy Pettersson och svarade med en skallning – som sänkte Mora.

I det efterföljande power play-spelet avgjorde Djurgården matchen.

– De gör 4-3 lite psykologiskt, sa Moras tränare Harri Rindell till Canal Plus efter matchen.

Foto: Pang Moras Marco Tuokko skallar Djurgårdens Timmy Pettersson – och får matchstraff, något som fick matchen att väga över i Dif:s fördel.

Utvisningen kom olyckligt för Mora, som jagar en plats ovanför kvalstrecket.

Notoriske målskytten Pavel Brendl reducerade till 2-3 i spel fem mot fyra redan 31 sekunder in i den andra perioden och Mora var ordentligt på gång, när Marco Tuokko såg rött.

Situationen var inte särskilt hetlevrad till att börja med. Men efter domaren Pehr Claessons blåst av spelet djupt nere i Djurgårdens försvarszon brann det för finländaren Tuokko, som är för övrigt Moras mest utvisade spelare den här säsongen och femma i elitseriens utvisningsliga totalt.

>Matchstraff

Tuokkos finsk-danska skalle var snabb och välriktad men domare Claesson var med på noterna och gav Tuokko matchstraff direkt.

Visserligen kvitterade Moras Kenneth ergqvist till 3-3 i spel fyra mot tre efter två snabba Djurgården-utvisningar, men när gästerna blev fullt manskap etablerade det ett stenhårt tryck mot Mikko Rämö i Mora-målet, som ersatte Juha Pitkämäki efter den första perioden.

Det gav till sist utdelning.

Efter en retur från Rämö slog Morten Ask in 4-3-målet för Djurgården, bara sju sekunder efter att Mora blivit fulltaligt igen.

Fjärde raka

Därefter orkade inte Mora resa sig.

I den sista perioden gjorde Christian Eklund 5-3 och Mora tappade viktig mark i kampen om en plats ovanför kvalseriestrecket.

För Djurgårdens del var segern den fjärde raka – och stockholmarna börjar få fastare mark under fötterna ovan slutspelsstrecket.

– Vi spelar strikt och bra och följer planen, sa Djurgårdens tränare Hans Särkijävi till Canal Plus efter matchen.

Läs mer om kvällens elitseriehockey:

Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM