”Jag saknar inte Brendl”

HOCKEY

Leif Boork petade målkungen: ”Ett kollektiv arbetsperspektiv”

Foto: ISKALLT, BRRR ... YNÄS Femte raka förlusten för Leif Boorks Brynäs. Och målkungen Pavel Brendl var petad.

SKELLEFTEÅ. Fyra raka nederlag.

Då fick skyttekungen Pavel Brendl stanna hemma.

– Vi saknar inte hans spetskompetens, säger Leif Boork efter femte raka förlusten.

Foto: Brendl.

Leif Boork har varit hårt ansatt för sitt sätt att matcha laget. Inte blev det bättre av att han sidsteppade stjärnan Pavel Brendl och VM-spelaren Mathias Månsson. Och Brynäs var nära att bli överkört av ett heltaggat Skellefteå. Under de första minuterna kom laget knappt ur egen zon.

”Vi började bra”

– Vi visste att Skellefteå skulle köra på så. Jag tycker att vi orkade stå emot de första tio minuterna. Jag tycker att vi började matchen bra, säger Boork.

En uppfattning som han förmodligen inte delade med särskilt många. I alla fall inte de som hade en förhoppning om att Brynäs skulle stå för en anfallsglad ishockey.

Efter Mikael Renbergs 1–0-mål fick Brynäs det ännu jobbigare. Vid ställningen 4–0 ville hemmalaget göra det lite för vackert, något som Brynäs utnyttjade. Brynäs gjorde tre mål på drygt tre minuter, men närmare kom aldrig Boorks manskap.

Hur tänkte du när du valde att låta Brendl vila?

– Jag såg det ur ett kollektivt arbetsperspektiv. Han är en extremt offensiv spelare, en avslutare. På det sättet har han en annan typ av spetskompetens.

Du saknade inte den kompetensen i dag?

– Nej, för tidigare har han inte varit i närheten av att ha de avslutningarna som han är bra på.

”Inte fått ut mycket”

Månsson då?

– Han behöver ett nytt avstamp. Har vi spelare att välja på så ska vi nyttja det. Han har jobbat bra men inte fått ut så mycket.

På torsdag ställs Brynäs mot Djurgården och frågan är om Brynäscentern Mads Hansen bildar kedja med Pavel Brendl på nytt. Hur som helst så har Brynäs och Boork något att fundera på.

– Vi har det system som vi har. Problemet är nog att vi släpper in för många mål. Man kan inte förvänta sig att man ska göra sju mål på bortaplan, säger Hansen.

ARTIKELN HANDLAR OM