”Hockeyfest” när Brynäs vann

HOCKEY

Tog andra raka segern hemma mot Mora

Seger med 4–3, och Brynäs bytte plats med motståndaren Mora och lämnade nedflyttningsplatsen.

Efteråt tackade alla publiken:

– Med sån stämning är det kul att coacha även för mig, sade Moratränaren Magnus Arvedson.

Foto: Mikael Lind.

”Hockeyfesten” har blivit en tradition i Gävle. Ett gäng fans har blivit ett ännu större gäng för varje år, och på lördagen var det över 800 som samlats för att stötta Brynäs lite extra från ena kortsidan.

– En oerhört skön känsla att få vinna för första gången hemma med det stödet, menade Olof Östblom.

– Våra spelare tyckte också det var kul, alla rycktes med, sade Magnus Arvedson och tillade: Kan man inte spela bra som brynäsare med de här förutsättningarna är det något fel!

Oroligt

Men Brynäs spelade bra, åtminstone då och då vilket snabbt gav en 2–0-ledning.

Så fort som Mora fick kontakt blev det dock darrigt.

– Vi har nära till oro i den situation vi befinner oss i. Det är helt naturligt, sade Olof Östblom.

Rutinerade centern Mikael Lind verkade dock mest tycka det var en skön match, och satte både 1–0 mitt framför Hockeyfest-deltagarna och 3–1 via en riktig stänkare till direktskott.

– Det var en fantastisk passning jag fick av Björn Danielsson. Bara att nypa till direkt, kommenterade Lind.

Själv hittade han ut med pucken till betydligt mer orutinerade Johan Alcén, då Mora på nytt krupit närmare via 3–2 i början av tredje perioden. Resten skötte Alcén, som tog Lars-Erik Spets plats, själv och kämpade in 4–2.

– Om jag haft honom i mitt lag hade jag berömt prestationen, men vi låter det målet komma alldeles för enkelt, sade Magnus Arvedson, som ändå hyllade sina spelare.

– Alla har en skön inställning och ger aldrig upp. Den här matchen var ett otroligt fall framåt jämfört med den senaste.

Matchstraff

Mora kom så nära som 4–3, och hade också både en puck i stolpen och ett jätteläge där Håkan Bogg sköt direkt. Men Marks Korhonen svarade med matchens saftigaste räddning.

Arvedson var alltså ganska glad – men Olof Östblom var gladare. Brynäs tog andra raka segern. Då kunde han acceptera att Pavel Brendl snackade sig till ett matchstraff innan halva matchen spelats.

– Jag ska titta på videoupptagningen innan jag uttalar mig. Men om jag tycker han gjort fel ska jag ta ett snack med honom, sade Olof Östblom.

Även Moras back Marco Tuokko fick samma straff av domaren Ulf Rönnmark.

– För att det står Tuokko bak på tröjan. Han har faktiskt skärpt sig den här säsongen, sade Magnus Arvedson.

ARTIKELN HANDLAR OM