Nyförvärvet Patrick Yetman glänste i hemmadebuten

HOCKEY

Avgjorde för Modo mot Färjestad

Efter en trög start på serien visade Modo åtminstone en del av det som gjorde laget till svenska mästare i våras.

Det blev seger med 1–0 hemma mot Färjestad sedan ”artisten” Patrik Yetman gjort enda målet och målvakten Karol Krizan storspelat.

Modo-maskinen har hackat betänkligt under första fjärdedelen av serien och laget låg inte ens på slutspelsplats inför matchen mot Färjestad.

– Kraven som vi framförallt har ställt på oss själva har blivit något av en belastning. Det gäller att vi försöker koppla bort det och bara gå in och spela, sade en uppenbart lättad Harald Lückner, Modo-tränare.

En match som avbröts efter 4.51 i första perioden när brandlarmet gick. Det utlöstes av rökutveckling i en av korvkioskerna i arenan – som var fullsatt.

De 7600 åskådarna fick utrymma. Allt gick lugnt tillväga och det visade sig rätt snabbt att det var falskt alarm och publiken fick gå in igen. Spelet återupptogs efter ungefär 35 minuter.

Yetman segerskytt

Modo var det bättre laget i två perioder, framförallt i den andra var laget mycket bra.

Där presenterade sig också lagets ”artistspelare” Patrik Yetman för hemmapubliken när han ursnyggt gjorde 1–0 - vilket skulle bli matchens enda mål.

Utvisningar satte en del prägel på de två inledande perioderna men båda lagen visade upp mycket bra box play-spel.

Färjestad satsade allt på ett kort i sista perioden och öste på i våg efter våg. Modo klarade där av tre utvisningar – mycket tack vare den fantastiske målvakten Karol Krizan som gjorde en räcka paradräddningar och till slut fick hålla säsongens tredje ”nolla”.

– Det är inte så svårt att stå när vi skjuter rätt på honom hela tiden, sade Färjestads tränare Roger Melin och fick mothugg av Harald Lückner:

– Inte sköt de rätt på Karol varje gång, och jag tycker framför allt att han gör det bra som orkar stå emot när de kommer in på kassen och får tryck.

Heta veteraner

Framförallt fick Lückner igång sina tunga pjäser, som Per Svartvadet, den lysande backen Mattias Timander och Niklas Sundström.

– Det är skönt att kunna sätta in de här killarna på slutet – där var de starka, berömde Lückner.

– Roligt att vinna den här matchen, och den måste ha varit rolig att se på.

Det tyckte definitivt hemmapubliken – och faktiskt Roger Melin också.

– En bra match från början till slut, även om den blev lite förryckt och det blev många utvisningar efter avbrottet.

ARTIKELN HANDLAR OM