”Jag har flera miljoner i Obol”

Publicerad:
Uppdaterad:

Luleålegendaren Myllys inblandad i härvan

Foto: Mats Strand

Förre målvaktsstjärnan Jarmo Myllys är nästa spelare som träder fram i Obol-härvan.

Han har flera miljoner kronor investerade i skandalbolaget Obol Investment, berättar han för Norrländska Socialdemokraten.

Härvan kring Luleå Hockey och Obol Investment bara växer. Sedan tidigare är det känt att flera Luleåspelare har pengar placerade i Obol. Fram till nu är det bara Mikael Renberg som trätt fram med namn. Men i dag avslöjar Jarmo Myllys, 41, att också han har fordringar i miljonklassen.

Renberg kommer att stämma föreningen. Om Myllys följer hans exempel är ännu oklart.

– Nu måste jag få tag på min agent Danne Lundström, säger han till NSD.

Tongivande

Den hyllade stjärnmålvakten gjorde sin nionde och sista säsong för Luleå hockey säsongen 2000-2001. Han var tongivande när klubben tog SM-guld 1996.

I dag jobbar Myllys som målvaktstränare i finska Saipa.

Myllys avslöjar att en stor del av hans lön under de sista två åren i Luleå placerades i Obol. Om det är han själv eller klubben som satte in pengarna är han dock osäker på.

Myllys uppger vidare att han känner till att flera Luleåspelare placerat sina pensionspengar i Obol, och att flera också har fått ut sina pengar.

I skuld till Rönnqvist

Oavsett utgången i fallen Myllys och Renberg står Luleå Hockey i skuld till Jonas Rönnqvist. Det handlar om upp emot en miljon kronor.

För att man skulle ha råd att värva NHL-målvakten Manny Fernandez för tre år sedan vädjade klubben till Rönnqvist och Renberg att avstå flera löneutbetalningar. Båda svarade ja.

- Jag ställde upp för klubbens bästa, säger Rönnqvist till Piteå-Tidningen.

– Jag har börjat få pengarna, de ska betalas ut under två års tid.

Läs också:

Lars Öhman

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN