”Bäckis bäst av alla”

HOCKEY

Boork: Det är en gudagåva han har

GÄVLE

Nu är han bättre än Peter Forsberg, Mats Sundin och Håkan Loob.

Nicklas Bäckström har som 19-åring högre poängsnitt än alla andra supersvenskar hade vid samma ålder.

- Det är en gudagåva han har, säger Brynäs tränare Leif Boork.

Foto: Planens gigant I går mot Skellefteå var 19-åringen planens gigant. Han gjorde tre assist och ett mål. Självklart fick han fem plus av Sportbladet."Det var första gången jag gjorde fyra poäng i en a-lagsmatch," säger Niklas Bäckström.

Kenta Nilsson, Peter Forsberg, och Markus Näslund är de som ligger närmast. Men med ett snitt på 1,54 poäng per match är "Bäckis" bäst.

- Oj då, ja, vad ska jag säga. Det var första gången jag gjorde fyra poäng i en a-lagsmatch och visst blir jag smickrad av alla de där namnen, men jag får inte titta för mycket på statistik, säger Nicklas Bäckström.

Toppar assist/skytteligan

Bäckström spelade fram två gånger om till Nicholas Angell samt till Daniel Hermansson innan han själv avgjorde i sudden death. Det tog honom upp i topp i både assist- och skytteligan.

- Det klart att det är roligt att ligga i topp och få göra mål, men jag är mest nöjd med att Brynäs tog två poäng, säger Bäckström.

Hur gör du för att klara av förväntningar som läggs på dig?

- Försöker tänka så lite som möjligt på det. Det enda jag vill göra är att spela ishockey och ha kul. Göra allt jag kan för laget.

Vad kan du förbättra?

- Jag har en lång hockeykarriär att jobba på. Jag behöver skjuta oftare och förbättra mitt skott, skridskoåkningen kan bli bättre också.

Leif Boork kallar dig underbarn och säger att till och med när du gör fel får du med dig pucken?

- Äsch, det där får stå för honom, jag märker i alla fall inte att jag gör fel när jag får med mig pucken.

Poängsnitt för 19-åriga spelare

Nicklas Bäckström

Anders Sundin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM