Niskala har fattat poängen

HOCKEY

Och nu siktar finske backen på VM

KARLSTAD.

Janne Niskala är Färjestads back som fattat poängen. Med tre nya assists mot Linköping suddade Niskala ut Roger Johanssons namn som klubbens poängkung bland backarna.

40 poäng, 13 mål och 27 assists, är nu bara åtta poäng från Pär Djoos backrekord från säsongen 1998-99, men Niskala har ett annat mål för ögonen.

Foto: Scanpix

- Det vore roligt att få spela ett VM, jag har bara spelat junior-VM. Jag har spelat i en landslagsturnering i vinter och ska spela Sweden Hockey Games också, säger Niskala.

Värvningen av Niskala från schweiziska Zug har minst sagt varit lyckad. Finländaren har öst in poäng och hans framgångar följs även med intresse i Finland.

- Jari Kurri har varit här och tittat en match tillsammans med landslagets assisterande tränare Risto Dufva. Dessutom kan se en del elitseriematcher på TV i Finland, säger Janne.

Han har redan satt personligt rekord i antal poäng under en säsong och i går suddade han alltså ut Roger Johanssons klubbrekord. Nu behöver han, liksom HV:s Johan Åkerman, bara nio poäng till för att sudda ut Pär Djoos elitserierekord.

- Men jag tittar inte på poäng förrän möjligen efter säsongen, de gör min inte till en bättre spelare. Och man kommer inte ihåg vem som gjorde flest poäng, man kommer ihåg vilket lag som vann mästerskapet, säger Niskala.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM