Lundqvist om Loui Eriksson: ”Det finns ingen värre.”

HOCKEY

NEW YORK. Hans Rangers vann söndagsmatinén mot Vancouver på Madison Square Garden.

Ändå ruskar Henrik Lundqvist uppgivet på huvudet efteråt.

Kompisen Loui Eriksson gjorde nämligen mål på honom – och är det något han vill undvika är det just det. 

– Det finns ingen värre. Han kommer tugga om det för evigt, suckar den svenske keepern med ett snett leende till Sportbladet efter 4-3-segern.

Den tidiga Broadway-föreställningen hade pågått i knappt åtta minuter när Loui Eriksson – gäst på Thanksgiving-middag hemma hos familjen Lundqvist i torsdags – fick pucken av Henrik Sedin precis innanför mållinjen, tog några skär genom högra tekningscirkeln och snärtade in sitt tredje mål för säsongen.

– Ja, fantastiskt. Jag sa i torsdags att jag skulle göra matchens första mål och mycket riktigt, så blev det. Väldigt kul, flinar den 32-årige snipern.

– Han kommer säga att jag hade tur och att det inte blev som jag hade tänkt och allt annat han komma på. ”Henke” gillar verkligen inte när jag går mål på honom.

Delvis en tröst

Nej, han gör inte det.

Att Rangers trots rätt dassigt spel lyckades vända 0-2-underläge till 4-3-seger på straffar är bara delvis en tröst.

– Ja, det är ju inte sant. Det finns ingen värre än Loui. Han kommer hålla på att tugga om det där för evigt, suckar målvaktsstjärnan.

– Han skulle aldrig erkänna det, men jag undrar om han verkligen tänkte sätta den lågt. Jag tänkte i alla fall högt och det är bara när han missar sina skott det blir mål, he he. Nejdå, han var bra idag och hade fler chanser, som det dessbättre inte blev mål på. Hela den kedjan, med tvillingarna Sedin, var farlig.

Får vänta på 1000

Den var det – men det blev inga nya poäng för Daniel, varmed han står kvar på 998 poäng och får vänta på det omtalade 1000-jubileet.

– Men det är mest media som fokuserar på det där. Det blir kul när det händer, men jag åker inte omkring och tänker på det. Det sker när det sker, säger han. 

Natten till onsdag, i Brooklyn mot New York Islanders, väntar ”Dannes” nästa chans att bli medlem i klubben vars enda svenska medlemmar sedan tidigare heter Mats Sundin, Nicklas Lidström, Daniel Alfredsson och Henrik Sedin.

▪▪▪

Adam Larsson gjorde sitt tredje mål för säsongen när Edmonton Oilers avslutade sin drygt veckolånga roadtrip med en aningen oväntad 4-2-seger mot Bruins i Boston.

Den 25-årige backen fick pucken på blålinjen efter 14.20 i andra perioden och lyckades via en Boston-back få in ett inte alltför våldsamt skott bakom Tuukka Rask.

Så blev Henrik Lundqvist "Kung Henrik" 00:38

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM