Raka vägen mot toppen

Av: Janne Bjerlestam

Publicerad:
Uppdaterad:

Anders Burströms nya frisyr – kan bli guld värd för Luleå

NY TREND? Anders Burström vägrar raka av sig ”tuppkammen” innan Luleå förlorar.
Foto: Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX
NY TREND? Anders Burström vägrar raka av sig ”tuppkammen” innan Luleå förlorar.

JÖNKÖPING. Fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste matcherna – Luleås formkurva håller i sig. Hemligheten bakom framgången: En snekammad tuppkam ovanför örat på Anders Burström.

– Så länge vi inte förlorar så kommer den sitta kvar. Jag börjar trivas rätt bra med den nu faktiskt, säger Luleåforwarden och skrattar.

Bakgrunden till lagkaptenens nya frisyr (?) är en liten miss då han rakade huvudet inför bortamatchen mot Rögle i början på november.

– Jag slarvade lite och glömde en liten rand där uppe ja. Sen vann vi matchen mot Rögle och när jag sen skulle ta bort den skrek Pierre (Johnsson) att jag var tvungen att lämna kvar den,

Färgade den röd

Men att bara ha lite fjun på huvudet räckte inte så därför lovade Anders Burström att färga tuppkammen röd vid dubbelsegrar mot Modo och Linköping. Sagt och gjort och inget snack – ett löfte måste hållas.

– Man måste ju putsa på den lite. Det var en upplevelse hos frisören kan jag lova, fortsätter 32-åringen.

Glåporden från lagkamraterna i omklädningsrummet haglar när Aftonbladet träffar Luleåspelaren efter det oavgjorda resultatet mot HV 71.

– De är bara avundsjuka. Titta på Janne (Sandström) här till exempel, han skulle ju klä hur bra som helst i det här, fortsätter Anders Burström.

Nära att tvingas raka sig

En bjudning som heter duga från lagkapten alltså, men det finns lite nytta med Burströms vansinniga frisyr.

– Det är en lång säsong och det gäller att hitta på sådana här smågrejer också. Det måste inte alltid vara blodigt allvar.

Men det var inte långt borta att Burström blev av med elitseriens mest omtalade tuppkam, i förlängningen prickade nämligen HV:s Johan Davidsson ribban.

– Jag är glad att vi fick med oss en poäng. Kan väl inte säga att jag är så nöjd med min egen insats men lagets spel är okej i alla fall.

Beckham sätter trender över hela världen med sina frisyrer, Anders Burström däremot nöjer sig med att förändra och att sätta trender i Luleå.

– Jag förväntar mig att hela vår klack har en sån här frisyr i nästa match.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN