Wikegård sågar förbundskaptenen

Tre Kronor har blandat och gett i VM.

Nu får Bengt-Åke Gustafsson skarp kritik av tv-experten Niklas Wikegård – som menar att förbundskaptenen saknar en spelidé.

– Jag tror inte att han har en aning.

Foto: Foto: MAGNUS WENNMAN
Bengt-Åke Gustafsson.

Det är i Wikegårds senaste krönika på spelbolagets Expekts hemsida som förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson får sig en rejäl skopa kritik.

”Visa mig strategin”

Tre Kronor har enkelt besegrat blåbärsländer som Frankrike och Danmark, men förlorat mot Schweiz och nu när Ryssland och Tjeckien väntar måste Sverige upp till bevis.

Wikegård, som under den gångna säsongen sluggat till höger och vänster i SVT:s Hockeykväll, anser att Gustafsson saknar en tydlig plan för hur laget ska spela.

”Hur Bengt-Åke Gustafsson ska lyckas lösa detta vet jag inte. Jag tror inte han har en aning själv heller”, skriver Wikegård i sin krönika och fortsätter:

”Pinsamt”

”Visa mig strategin, detaljerna, med vad du exakt menar med ett rakt spel, vilka som ska göra vad i byte efter byte, hur scoutingen av motståndarna ser ut”.

Wikegård tror inte att Gustafsson har något att visa upp och menar att Tre Kronor saknar struktur.

”Det känns helt klart som att Bengt-Åke inte har varit tydlig nog i sitt ledarskap och det är ganska pinsamt att det är spelarna som måste sätta sig ned, efter ett antal träningsmatcher och en handfull VM-matcher, och reda ut det hela”, skriver Wikegård.