Örebros syrliga svar: ”Tror inte pengarna spelar in”

avSimon Norberg

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Örebro värvade Aaron Palushaj framför näsan på Brynäs som inte kunde möta spelarens ekonomiska krav.

Gävleklubbens sportchef Stefan Bengtzén vittnade om att det rörde sig om orimligt mycket pengar – något Örebro nu tillbakavisar.

– Jag tror inte det (pengar) över huvud taget spelar in för hans del, säger sportchefen Niklas Johansson till Gefle Dagblad.

Det var under tisdagen som nyheten om att Aaron Palushaj, 28, byter Brynäs mot Örebro slog ner som en bomb i hockey-Sverige.

Amerikanen, som anslöt till Gävleklubben inför fjolåret, gjorde succé i vintras med sina 45 poäng på 51 matcher och blev snabbt en publikfavorit i Gavlerinken.

”Förhandlingarna spårade ur”

Men när Brynäs igår gick ut med ett pressmeddelande om att förhandlingarna hade strandat, så var det med en ganska bitter underton klubben beskrev det hela.

– Vi har gjort allt vi kan, men förhandlingen har i vårt tycke spårat ur. Det blev orimligt höga pengar som figurerade. Därför valde vi att kliva av, när det endast handlar om pengar är det inte rätt för Brynäs IF, det känns inte rätt i hjärtat och ligger inte i linje med hur vi i föreningen arbetar, sa sportchefen Stefan Bengtzén.

Till lokaltidningen Gefle Dagblad utvecklade han sedan.

– När pengarna började dra iväg, då kände vi att han vill inte "bad enough" spela i Brynäs. Så var det inte innan. Det var när det började blossa upp med KHL och andra svenska klubbar. Då drevs det igång en cirkus. Då har man ingen klubbkänsla.

Johansson tillbakavisar

Till samma tidning tillbakavisar nu Örebros sportchef Niklas Johansson att det ska ha rört sig om några orimliga summor.

– Han var otroligt noggrann innan han gjorde sitt val. Han har ringt och pratat med flera av våra spelare och även med Niklas Eriksson (assisterande tränare). Det (pengarna) är inte så farligt för den här typen av spelare, han är en av de bästa i ligan. Och jag tror inte det över huvud taget spelar in för hans del. Det är mer frågorna kring tränare, spelare och sådana bitar. Jag tror stämningen i arenan vägde in jäkligt mycket också. Sedan förstår jag att Bengtzén är besviken, säger Johansson.

Aaron Palushaj ansluter till Örebro i slutet på juli när laget återsamlas efter sommarledigheten.

ARTIKELN HANDLAR OM